היריון תאומים שאלות על ממצאים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

14/02/2019 | 15:17 | מאת: טרמבציטופניה,אגני כליות מודגשים,נוזל בין עלי המחיצה

שלום לכם, אני בהיריון בסיכון באסף הרופא בגלל העובדה שמדובר בתאומים לא זהים. תחילה אני רוצה לציין כי התחלתי את ההיריון עם שילייה נמוכה שעלתה וכרגע לא מודרת כנמוכה, כמו כן היה לי ערך של PLT נמוך עמד על 58 אלף כשההמלצה והנורמה היא לא מתחת ל-90 , הומלץ על המטולוג אך אף אחד לא התגש במיוחד מהממצא הזה בתחילת ההיריון חוץ ממני(בגלל הסיבה של אפידורל) שלחו אותי חזרה לקופה לבקש המטולוג ושם נאמר לי כי ייקח חודשיים שלוש עד שאקבל תור , ציפתי מאסף הרופא לזרז אתה עניין ולשלוח אותי להמטולוג בבי"ח בהמשך עשיתי ספירת דם חוזרת ושם ראו עליה ל-98 ושוב המליצו לקבוע תור להמטולוג שוב בלי התרגשות מיוחדת, היום הלכתי למעקב שוב באסף הרופא ולאחר המסת סוכר 50 גרם ראו PLT נמוך שוב של 59 אלף , הרופאהא התעצבנה עלי שעד עכשיו לא ראיתי המטולוג מה שמגוכך בעייני יש לציין ואז סוף סוף החליטה שזה די חשוב כדי לקבוע לי תור להמטולוג בבי"ח , כמו כן הודגמה מחיצה בין העוברים בין עלי המחיצה ישנו נוזל האם יש לזה משמעות מסויימת? לא טרחו להסביר לי.ובסקירה הראשונה נכתב כי אגני הכליות מודגשים מעט באחד העוברים שום ממצא שעל אף ההמצלמה לעקוב אף אחד לא טרח להתייחס או לבדוק אותו בשנית האם ללחוץ עליהם לתת לי הסברים ולבדוק את אגני הכלייה אין לי מושג מה זה אומר או מה ההשלכות של זה? כמו שאת כל זה פירטתי כדי לשאול האם יש קשר בין ל הממצאים של טרמבציטופניה אגני כליה מודגשים ונוזל בין עלי המחיצה? בתודה רבה מראשש!

הי. קודם כל אין סיבה לכעס או למרמור כי סהכ באמת הכל בסדר. 1. טסיות _PLT) נוטות לרדת בהריון. אם הן יציבות יש מקום לברור או במידת הצורך מתן סטראידים סביב הלידה ולא כעת ולכן את מרגישה "שלא מתרגשים". אם זה יציב ואין ממצא אחר צריך בהחלט לברר אבל אין לחץ בכלל. 2. אגני כליות מודגשים זה מונח לא מדויק . מניחה שהתכוונו שהם נראים מורחבים בעין אך במדידה תקינים. מאחר ואת במעקב הריון תאומים יעקבו לראות שאינם מתרחבים. כך שגם מבחינה זו הכל נראה כרגע בסדר. 3. הנוזל בין עלי המחיצה קיים פעמים רבות ואינו מהווה סיבה לדאגה אלא למעקב - שאת עושה ממילא. אין קשר בין הממצאים. וסהכ הכל נראה בגדר הנורמה - למעט הטסיות שאינן יורדות ומצריכות מעקב וברור אבל אין סכנה מיידית המצריכה טיפול. הריון תאומים הוא סבות מורכב ומלחיץ, בינתיים הכל כשורה. המשיכי במעקב ונסי להשלים הערכת המטולוג כדי שאם זה בר טיפול- תוכלי לקבלו לקראת לידה.

17/02/2019 | 15:16 | מאת: תודה רבה!

תודה רבה רבה על ההסבר!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה