התקצרות צוואר הרחם ופעילות ספורטיבית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

09/01/2019 | 11:13 | מאת: ריטה

שלום.אני בשבוע 29 להריוני עם תאומים לאחר הזרעות. צוואר הרחם שלי התקצר ל 12 מ"מ. האם אני יכולה להמשיך ולעשות איזשהיא פעילות ספורטיבית אף אם קלילה ביותר כגון הליכה שחיה או אופניים בחדר כושר? ומה בנוגע לתרגילים על כדור פילאטיס? אציין כי עד כה ההריון התנהל ללא כל בעיות.איך כל הפעילות הזאת משפיעה על התקצרות צוואר הרחם?. תודה

למרות שאין הוכחה שמנוחה מונעת לידה מוקדמת, בהינתן גורמי סיכון כמו הריון תאומים וקיצור צוואר משמעותי אנו ממליצים להמנע מפעילות גופנית מאומצת . את ממש לא צריכה לשכב בבית ולא לזוז - זה מזיק יותר, אבל המנעי מפעילות מאומצת כתלות במצב כושרך הבסיסי.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה