חום בלידה ואפידורל ומה שיהיה בלידות הבאות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

13/09/2018 | 10:48 | מאת: שרה

בלידה הקודמת שלי לקחתי אפידורל ובמהלך הלידה עלה לי החום וכתוצאה מכך לעובר עלה הדופק והלידה לא התקדמה אפילו שהייתי בפתיחה מלאה כשעתיים. לבסוף נותחתי בניתוח קיסרי כדי להימנע מוואקום. השאלות שלי הן: 1. האם ניתן להסיק מכך שגם בלידות הבאות (בתקווה שיהיו וגינאליות) עדיף לי להימנע מאפידורל כדי שלא שוב יהיה לי חום שעלול לגרום לצורך בקיסרי נוסף, או שאין קשר בין החום בלידה הקודמת כתוצאה מהאפידורל לסיכוי שזה יקרה שוב בלידות הבאות? 2. מה יכולות להיות הסיבות לחום ואיך ניתן למנוע אותן הפעם? תודה

1. אין קשר בין האפידורל הקודם לנוכחי. חום הוא תופעת לוואי מוכרת של אפידורל ויכול לקרות בכל לידה. ואין איך למנוע אותה. 2. העובדה שהלידה הקודמת הסתימה בניתוח אינה בהכרח נכונה ללידה הזו. צריך לראות מה משקלי היילוד הקודם לעומת הערכת העובר הנכוחי, לראות איך הלידה מתקדמת. הגולל לא נסגר על לידות נרתיקיות עבורך. בהצלחה!

18/09/2018 | 08:55 | מאת: שרה

כלומר שאם פעם אחת אפידורל גרם לי חום בלידה, זה לא משפיע כלל על הסטטיסטיקה שגם בלידה נוספת הוא יגרום לי חום? זה לא סוג של תופעת לוואי של הגוף ואז אצלי יש יותר סיכוי לחום בעקבות האפידורל?

לאו דווקא. החום לא מטריד. העניין הוא האם האגן יצליח להעביר ילד או לא ולזה צריך להתייחס. בהצלחה!

04/10/2018 | 13:07 | מאת: שרה

תודה רבה בהערכת משקל שבצעתי בשבוע 35+2 יצא שהראש תואם שבוע ואפילו קצת קטן אבל הבטן גדולה ולכן ההערכה הייתה 2900. האם זה מחייב עכשיו ניתוח מבחינת משקל העובר או שאפשר כמובן בהתחשב בנתונים נוספים לנסות לידה וגינלית (התינוק שנולד בקיסרי נולד ב 40+2 ושקל 3700..)

08/10/2018 | 12:49 | מאת: שרה

אודה מאוד לתשובה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה