מה משפיע על עליית חום הגוף של האם בזמן הלידה? מחקר חדש שבדק...
מחקר חדש מגלה כי אין קשר בין מספר בדיקות צוואר הרחם במהלך...
שלום לרופאים, ילדתי את בני לפני 5 חודשים. הוא יצא לא נושם, ולאחר נסיונות החיאה הצליח לשרוד יום, ונפטר לנו בידיים. לאחר הנתיחה נטען כי הוא נולד עם דלקת ריאות קשה שלא איפשרה לו לנשום ולא איפשרה החיאה כמו שצריך, וסיבת הפטירה היא הפגיעה המוחית שנגרמה לו בדקות שאחרי הלידה. השבוע קיבלנו מידע נוסף הטוען כי לי הייתה דלקת בשליה, שהועברה אליו, ולכן הוא נולד עם דלקת הריאות. ברצוני לבקש מעט יותר מידע לגבי מקרה שכזה: איך תתכן דלקת בשיליה? מתי לפני הלידה (בשבוע 41+2) קיבלתי אותה ואיך? כמה המקרה תדיר/ נדיר, ומה הסיכויים שלי להשנות המקרה? האם יש משהו שיהיה עלי לעשות בהריון הבא לכשיגיע? למה לא הרגשתי כלום (כאבים למשל) לפני הלידה? (הם טוענים שזו הייתה דלקת של כמה ימים, בהם אגב, הייתי בביה"ח, ואפידורל קיבלתי רק בשעות האחרונות). האם יש דרך לבדוק דבר כזה בזמן ההריון והאם ניתן למנוע זאת? (היה לי חום בזמן הלידה, אבל לא נתנו לי אנטיביוטיקה בשביל זה). בקיצור...אשמח לקבל כל מידע אפשרי על מקרה שכזה, ותודה לכם על תשומת הלב והזמן שאתם מקדישים לנו. שבוע טוב.
יתכן שמדובר בתהליך זיהומי שהחל בלידה או זמן קצר לפני כן. וגרם לכל ההשתשלות שתיארת. לא ניתן לתת תשובה מעמיקה יותר, בלי עיון מפורט ודקדקני בגליון האשפוז. בברכה, דר' יפת יובל הריונות בסיכון גבוה ובדיקות אולטרסאונד בהריון המרכז לבריאות האשה, בזל 35 תל אביב 035462330 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"י "שיבא" תל השומר
דר' יפת, לצערי לא ענית לשאלתי. הרי ברור לי שזה היה זיהום בשליה. השאלה איך דבר כזה קורה?, כמה הוא נדיר?, מהם הסיכויים להשנות? מה היה צריך לעשות אחרת? ברור לי גם שצריך הסתכלות מפורטת בתיק, אבל אלה הן שאלות כלליות, כדי לדעת היכן אני עומדת. אשמח אם תוכל להתיחס שוב. תודה.
בלידה הקודמת שלי לקחתי אפידורל ובמהלך הלידה עלה לי החום וכתוצאה מכך לעובר עלה הדופק והלידה לא התקדמה אפילו שהייתי בפתיחה מלאה כשעתיים. לבסוף נותחתי בניתוח קיסרי כדי להימנע מוואקום. השאלות שלי הן: 1. האם ניתן להסיק מכך שגם בלידות הבאות (בתקווה שיהיו וגינאליות) עדיף לי להימנע מאפידורל כדי שלא שוב יהיה לי חום שעלול לגרום לצורך בקיסרי נוסף, או שאין קשר בין החום בלידה הקודמת כתוצאה מהאפידורל לסיכוי שזה יקרה שוב בלידות הבאות? 2. מה יכולות להיות הסיבות לחום ואיך ניתן למנוע אותן הפעם? תודה
1. אין קשר בין האפידורל הקודם לנוכחי. חום הוא תופעת לוואי מוכרת של אפידורל ויכול לקרות בכל לידה. ואין איך למנוע אותה. 2. העובדה שהלידה הקודמת הסתימה בניתוח אינה בהכרח נכונה ללידה הזו. צריך לראות מה משקלי היילוד הקודם לעומת הערכת העובר הנכוחי, לראות איך הלידה מתקדמת. הגולל לא נסגר על לידות נרתיקיות עבורך. בהצלחה!
כלומר שאם פעם אחת אפידורל גרם לי חום בלידה, זה לא משפיע כלל על הסטטיסטיקה שגם בלידה נוספת הוא יגרום לי חום? זה לא סוג של תופעת לוואי של הגוף ואז אצלי יש יותר סיכוי לחום בעקבות האפידורל?
לאו דווקא. החום לא מטריד. העניין הוא האם האגן יצליח להעביר ילד או לא ולזה צריך להתייחס. בהצלחה!
תודה רבה בהערכת משקל שבצעתי בשבוע 35+2 יצא שהראש תואם שבוע ואפילו קצת קטן אבל הבטן גדולה ולכן ההערכה הייתה 2900. האם זה מחייב עכשיו ניתוח מבחינת משקל העובר או שאפשר כמובן בהתחשב בנתונים נוספים לנסות לידה וגינלית (התינוק שנולד בקיסרי נולד ב 40+2 ושקל 3700..)
אודה מאוד לתשובה
ראיתי מחיפוש בגוגל שכתוב באתר שלפי מחקרים חדשים אפידורל לא מהווה גורם לחום אימהי בלידה. רציתי לוודא אם זה נכון מאחר וראיתי בהרבה אתרים אחרים סתירה לכך וכתוב שאפידורל כן יכול לגרום לחום אימהי בלידה.
הי אפידורל יכול לגורם לעליית חום בלידה, לרוב חד פעמי וחולף. בהצלחה!
שלום רב, ב- 29.11 ילדתי את ביתי הבכורה, עקב חום בלידה עשו לילדה ספירת דם שהעלתה מס' טרומבוציטים של 18 אלף בלבד. הילדה אובחנה כסובלת מטרומבוצטופינה על רקע של NAIT (לי יש סוג דם O+ לילדה יש B+ נאמר לי כי חסרים לי שני אנטיגנים שנמצאים סביב הטרומבוציט ובשל כך הגוף שלי פיתח נוגדנים שהרסו לילדה את הטסיות). הילדה טופלה ב- IVIG + תרומת טרומבוציטים, לאחר מכן עלו הטרומבוציטים ל- 66, בהמשך ירדו שוב ל- 35, נשארו כך שבועיים ושוב ירדו ל- 20, הילדה שוב טופלה ב- IVIG ללא תרומת טרומבוציטים, הערכים עלו ל- 37, ולאחר שבוע ל- 40, לאחר שבוע נוסף ל- 60 ולאחר 10 ימים שוב ירדו ל- 35. נערכה בדיקת לשד שיצאה תקינה, כמו כן נערך US מוח בגיל יומיים גם הוא יצא תקין, בנוסף מבדיקה שנערכה לילדה לא נמצאו כבר נוגדנים שלי, חשוב לציין שלילדה אין סימנים על העור. אם כן, מה יכול לגרום שוב לירידה במס' הטרומבוציטים?? אני חוששת מאוד, מתוסכלת ואובדת עצות.. אשמח לייעוץ!
זה אכן מוזר, כי NAIT בד"כ חולפת ללא בעיות לאחר כשבוע או שבועיים. גם זיהום עלול לגרום לטרומבוציטופניה ועוד גורמים. כנראה נכון לעשות הערכה מחדש של סיבת הטרומבוציטופניה אצל הילדה. קראי כאן: http://www.sepeap.org/archivos/pdf/10871.pdf http://www.sld.cu/galerias/pdf/sitios/hematologia/trombocitopenia_en_el_neonato.pdf
אשמח אם תיצרי איתי קשר - zivaho@netvision.net.il
אני מכבד את רצונך לסייע לאם, שירה, אבל לחילופי דברים ביניכם קיים פורום של תמיכה הדדית... נא פנו לשם http://www.doctors.co.il/forum-360 תודה
במקרה נכנסתי לכאן עבור שאלה אחרת. גם לילדי היתה את התופעה, והם אובחנו בגלל NAIT. אם את רוצה לשמוע פרטים נוספים, צרי איתי נא קשר
שירה, גם אצלנו התגלתה הבעיה, אשמח ליצור עמך קשר. כתבי לי כתובת מייל שלך או משהו. מנהל האתר, אנא פרסם הודעתי, אני זוכרת כיצד אני חיפשתי עמיתים לבעיה נדירה זו.