ויטמינים בהריון----------------------

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

23/08/2018 | 15:26 | מאת: אורי

שלום רב האם אפשר לעשות סדר, באיזה שלב מתחילים נטילת פרנטל? רופא אחד אמר לי לשתות רק מטרימסטר שני, ורופא אחר אמר לי לשתות מתחילת ההריון. אני שואלת בעיקר לנוכח העובדה כי יש כ-3000 יחב"ל של ויטמין A ונגזרתו, מה שידוע כמעלה סיכון לפיגור ומומים. (מה גם שלא מתיישב עם ההמלצה לא לצרוך כבד בהריון מהסיבה הזו) בנוסף, האם ליטול אומגה שלוש, ואם כן, אז ממתי? לא ראיתי המלצה שהיא evidence based... תודה רבה מראש

בואי נעשה סדר. ראשית צרפתי (או לפחות ניסיתי,מקווה שזהעבד את נייר העמדה הישראלי לגבי צריכת ויטמינים בהריון). שנית - ברזל מומלץ בהריון מטרימסטר ראשון או עפי ערכי פריטין. רובנו, בהינתן רמות המוגלובין תקינות מחכים לאחר טרימסטר ראשון בשל תופעת לוואי של ברזלים על מערכת העיכול. לגבי אומגה 3 - יש המלצה לצריכת מנות דג בתפריט או לתוסף אומגה. בדרכ מתחילים לאחר תום הבחילות מטעמי נוחות. לגבי הפרנטל - יש הרבה תהפוכות בעניינו מאחר ובעבר לאישה עם דיאטה תקינה די היה במתן ברזל . היום עם המלצה לויטמין D, חסר יוד במי השתיה וצורך בתוספים - יש יתרון גדול בלתת אותו כי הוא מכיל יוד בכמות הנדרשת .חומצה פולית . את שאר התוספים לרבות ברזל הוא מכיל בכמות קטנה שלאישה בריאה לרוב תספיק. תלוי בבדיקות הדם שלך. בשורה התחתונה רובנו נותנים פרנטל עם תוספת ברזל עפי הצורך. אם לא הצלחת לפתוח את הקובץ הוא גלוי באינטרנט . תנסי תחת ניירות עמדה גניקולגיה. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה