בדיקות לפני הריון ופוריות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

01/11/2017 | 22:05 | מאת: אור

שלום רב, אני בן 38 וזוגתי 36 נשואיים טריים ומתכוונים/מקווים להריון בקרוב. עשינו בדיקות גנטיות שנמצאו תקינות. עקב גילנו רצינו לשאול מס' שאלות: 1. האם כדאי לעשות בדיקת זרע (או בדיקה אחרת לגבר או לאישה) בגלל עניין הגיל או מכל סיבה אחרת? 2. האם ע"פ תוצאות בדיקת זרע שאינן אופטימאליות ניתן לקבל טיפול שיוביל להריון מוצלח יותר? 3. האם זרע שאיבד מאיכותו עקב גיל, או בעיות פוריות אחרות כלשהן, עלול לגרום לפגמים בעובר? תודה מראש, אור.

הי אור בשעה טובה. לרוב אין צורך בבדיקת זרע מקדימה. כשגיל האישה מעל 35 לרוב מנסים חצי שנה (ולא שנה כפי שמקובל בגיל צעיר יותר) ואם לא הולך מתחילים ברור. סהכ רוב הזוגות יהיו פוריים. אין סיבה לברר אי פריון בטרם ניסיתם. כשהזרע לא אופטימלי - כן. אפשר לבצע הפריות . תלוי במידת הירידה בספירות. יש מספר סוגים של זרע לא תקין בספירה/צורה/תנועתיות. הקריטריונים שונים ומתייחסים לסיכוי להשיג הריון תקין. שורה תחתונה - תנסו ואם לא הולך תתחילו ברור כמקובל. אין סיבה להילחץ מראש.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה