בדיקה במקום מי שפיר NIPT

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

12/05/2017 | 15:11 | מאת: רונית

שלום לכם, אני בהריון שלישי והפעם אני מתכוונת לעשות את בדיקת ה-NIPT במקום מי השפיר לאחר בדיקות שערכתי מצאתי שבדיקת הגנומיטי היא העדיפה (בכמה פרמטרים) רציתי לדעת האם זה נכון שניתן לעשותה החל מהשבוע ה-10 או שכדאי להמתין לשלב מתקדם יותר תודה רבה וסוף שבוע טוב

שלום רונית בדיקת NIPT אכן ניתן לבצע משבוע 10 גנומיטי בדיקה מצוינת, אבל וזה אהל גדול - כל בדיקות ה NIPT באשר הן אינן תחליף למי שפיר. 1. מדובר בבדיקת סקר ולא בבדיקה אבחנתית 2. בדיקות אלו נותנות ניבוי באחוזים טובים באשר להימצאות תסמונת דאון טריזומיה 18 13 וכרומוזי מין. בדיקות מי השפיר (קריוטיפ או ציפ גנטי) מסתכלות על כל עודפים וחסרים בכל הגנום - וזה כאמור הבדל משמעותי. בהצלחה!

15/05/2017 | 12:33 | מאת: רונית

אבל אם אני לא מתכוונת לעשות מי שפיר כלל (הריון יקר וזו בדיקה פולשנית) וכן מעוניינת לבדוק את נושא תסמונת הדאון (ואני מבינה שזה בודק אף כמה תסמונות נוספות) אז כדאי לבצע את גנומיטי כבר בשבוע 10? שוב תודה :)

כן

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה