תאורה

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

13/05/2007 | 16:12 | מאת: נעמה

היי רציתי לדעת לגבי תאורה מתאימה במשרד...איפה איך כיצד תודה :)

נעמה שלום! עבודה במשרד כרוכה במאמץ גדול של העיניים, ולכן יש צורך, תמידי, בתאורה טובה הן מהיבטי הנוחות, הגיהות והן לצורך תפוקה מרבית. תאורה "טובה" משמעותה אספקת אור ברמה כזאת שתאפשר לעובדים העובדים לראות בבירור מסמכים - מודפסים, כתובים ביד או מוצגים על גבי צג המחשב - ותמנע מאמץ יתר של העיניים בגלל תאורה גרועה או סינוור עקב רמות אור גבוהות מדי. תאורה לקויה משפיעה על מערכת הראייה וגם תורמת לתופעות של צוואר נוקשה ולכאבים באזור הכתפיי, אשר נגרמים כתוצאה מאימוץ תנוחות גרועות או מגושמות בניסיון לקרוא בתנאים של תאורה חלשה מדי. כיצד תדעי שהתאורה לקוייה? התלונות הנפוצות ביותר, שמקורן בתאורה לקויה הן: -מאמץ מוגבר של העיניים -גרוי בעיניים -עיניים יבשות וצורבות -ראייה מטושטשת -כאבי ראש תאורה נאותה מקלה על ביצוע מטלות העבודה הן במפעל והן במשרד. כ-85% מהמידע מגיע אלינו באמצעות חוש הראייה. תאורה מתאימה, ללא בוהק או צל יכולה לצמצם מקרים של התעייפות העיניים וכאבי ראש. התאורה מבליטה את תנועת המכונות ואת סיכוני הבטיחות השונים. היא גם מצמצמת את הסיכון לתאונות ולפציעות כתוצאה מ"עיוורון רגעי" הנוצר כאשר העיניים מסתגלות לסביבה חדשה מוארת יותר או אפלה יותר כמות האור הנחוצה משתנה, ותלויה ב: -סוג המטלה שיש לבצע; -סוג המישטחים (מחזירים אור או קולטים אור) ; -אזור העבודה הכללי; -איכות הראייה של העובד אשמח אם תפרטי לי בדיוק לפי הפרמטרים הנ"ל ואז נמשיך את ההסבר בהצלחה בינתיים צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה