כאבים מאוד מתסכלים.

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

03/09/2011 | 14:33 | מאת: ש.

שלום רב צביקה, מצטער מראש על אריכות הפנייה, אבל בעיה זו מצריכה פירוט מדוייק, (לא דחופה - תוכל לחזור במידה ותירצה, בזמך הפנוי), בחור בן 34 הסובל מזה כ-11 שנים בכאבים דחופים וחוזרים, באזור הסטרנום, כאבים לא באזור ממוקד וככל הנראה גם לא בעיה קדמית (חזיתית) אלה פנימית (פנים הגוף), (מכיוון שאין נקודה כאובת ספציפית, אבל בהחלט ישנו אזור), (בעיות מסוכנות כמובן ירדו מהפרק בעקבות השנים הרבים), בעיה שדעתי שהכתה בי ללא רחמים עוד משנות ה-90 למרות שעניין זה נשלל אצל מרבית מהמתמחים בתחום עכב הרמה דחיקת חזה ב-90 מעלות במכון כושר, לפני גיוסי לצבא (בעת דחיקה נשמע קנאק חזק מהאזור היו כאבים באזור כשבוע וכמובן שלא יכולתי להתאמן במסגרת השבוע), אבל הכאבים חלפו ונשכחו כליל וללא כל תופעות לוואי שהם במשך שהותי בצבא וגם לאחר מכן, אלה חזרו כשש שנים לאחר מכן הורגשו כאבים בעת שהותי בחו"ל במסגרת טיול, היו כאבים בעת שהייתי מנסה לשמור על כושר מה בטיול תוך כדי שכיבות שמיכה ובלילות בדר"כ באזורים קרירים וכדומה. איזה פרופסור לפני כמה שנים אמר שזה ככל הנראה טיצה, משהו שאצתרך להתמודד איתו כל החיים, הבעיה שעכשיו מאוד קשה לי להתמודד עם זה (מישהו אחר כבר מזמן היה מזמין אמבולנס ישר לבית חולים), לא יודע איך אוכל להחזיק את עצמי ולהסתדר שאהיה מבוגר יותר ובטח זקן. מאז כבר 11 שנים עברו ואני סובל לעיטים דחופות מבעיה מתסכלת זו, אין דבר שלא בדקתי, ניסתי, כולל צילומי CT שלא מראים דבר, פיזיותרפיסטים -ספורט וכדומה מתמחים בתחום, לא הצליחו לעלות על התופעה והבעיה שלי., לעיטים ובייחוד בתקופות הקיץ העניין יכול להשכח לתקופה, אבל ככל הנראה מגורה מאוד במיזוג (שמתי לב למשל במיזוג ברכב לאחר הרבה שנים), ופעילות ספורטיבית עליונה (שימוש בידיים) שזה כמעט הכל (הורדתי המון פעילות עכב זה ועדיין זה מכה בי, לכן כל כך מתסכל אותי), כי ברגע שזה מכה בי זה משבית אותי לגמרי ועם עוד קצת כאבים ותפיסות כגון של צוואר, כתף, שכמות אני גמור לגמרי., ועוד בשיא טיפשותי מנסה לא להראות חולשה או כאב (חוץ ממטפלים לא סיפרתי לאף אחד כגון בעבודה וכדומה, לפעמים לא מצליח להרים דברים כבדים ומחפש אחיזה נוחה יותר), בקיצור תסכול אחד גדול ולא רואה את האור, נכון לעכשיו כבר כמה ימים זה מכה בי בחוזקה, ובגלל שזה באזור החזה (ניכר גם בנשימות והתאשויות) זה מאוד מפריע לשיגרת היום וגם הלילה, לא יודע מי יוכל לעזור לי בעניין, העניין כל כך מפריע ומציק, שלעיטים לצערי ישנן מחשבות על הגרוע מכל, כי אני ממש לא מעוניין להתחיל עם תרופות כדורים הזרקות וכדומה, כי אולי הם משחכים את הכאבים אבל לא באמת עוזרים ומרפים את התופעה ועיטים אף מעצימים אותה וכמובן פוגעים בדברים אחרים. מאוד אודה לך אם יש לך קצה חוט עבורי שיוכל לסייע לי. אני פשוט צריך לעלות על הגל הנכון שיוכל להחזיר אותי לשיגרה אולי בעזרת מתיחות שהם, לנסות להרחיק מעט בין הגידים, הסחוסים והעצמות (אני לא מומחה אבל זו ההרגשה שאולי תסייע)., מאוד מודה לך על זמנך והתיחסותך.

ש. שלום רב אכן הודעה ארוכה... פנה אלי למייל האישי ואנסה לכוון אותך. בברכה צביקה כץ

מנהל פורום ארגונומיה