זאת חוליה? זאת חוליגנית!

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

26/08/2010 | 17:27 | מאת: משה

שלום וברכה. אני בן 25. לאחר הסבר חפוז בחוסר סבלנות, קבלתי מהאורתופד הפניה לפיזיותרפיה ("המון פיזיותרפיה"), בה נכתב כך (אצטט רק מה שאינני מבין): תלונות: יישור לורדוזיס מותני; ליסטזיס דרגה 2 בין L5S1; ממצאים: רגישות מעבר גבי מותני; יישור לורדוזיס מותני; נוירולוגיה תקינה; SLR שלילי; אבחנה משוערת: BACKACHE; SPONDYLOLISTHESIS L5S1 grade 2 יש לי 5 שאלות: 1) לא כל כך הבנתי את המצב: הגב שלי ישר מדי וחוליה אחת זזה ממקומה? 2) יש דרך להחזיר את החוליה למקומה? או לפחות להבטיח שהסטייה שלה לא תחמיר? 3) עלי להימנע מפעולות מסוימות, כהרמת משקולות או ריצה? 4) מה גורם לבעיה בחוליה הזו: יציבתי הלא נכונה? הרמת משאות כבדים באופן לא מבוקר? 5) ישנן דרכים נוספות לטיפול ביציבה בנוסף לפיזיותרפיה? מהן? אשמח מאוד אם תעזור לי להשלים את החסר. כל טוב והרבה בריאות!

משה, שלום רב התשובות לפי סדר השאלות: 1.ספונדילו- ליסטזיס הינו מצב בו קיימת תזוזה לפנים של חוליות עמוד השדרה ( מ-L5 ומעליו ) ביחס לחוליה S1 . מצב זה יכול להיות מולד או נרכש עם הזמן. חשוב לחזק את השרירים העמוקים של הבטן והגב על מנת לייצב את המקום. רצוי להימנע מביצוע קשת מוגזמת בגב התחתון. הרמת משאות לא נכונה, כמו במקרים אחרים עשוייה להחמיר את המצב. במקביל לפיזיותרפיה יש לנסות פילטיס , אך עדכן את המדריכה במקום. בכל מקרה, קבל הוראות מהפיזיותרפיסט המטפל. בהצלחה צביקה כץ

מנהל פורום ארגונומיה