קפיצה psa

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

04/07/2014 | 20:54 | מאת: ליאת

בן 78, לאחר כריתת קיבה (שלב la,ללא טיפול מונע).קפיצה ב-psa מ- 2.89 ל- 17.1 תוך 8 חודשים.סובל כבר שנים מערמונית מוגדלת המרימה את בסיס השלפוחית.בעבר psa הגיע ל-10 אך ביופסיה שלילית.אורולוגית טענה כי הקפיצה לא הגיונית ולמרות שלא חש תסמינים של דלקת החליטה לרשום אנטיביוטיקה לשבוע.אונקולוג בבדיקה שגרתית ניאות לבצע בדיקה רקטלית מה שהאורולוגית לא הסכימה כי אין טעם לטענתה.כתב כי לא מישש איזור נוקשה בבדיקה הרקטלית.לאחרונה עקב סחרחורות ואבחון אורתוסטטיזם הוחלט לקחת פחות קסטרל.לא מתלוננת על בעיות מיוחדות עקב כך, רק כי יוצא לו ללכת לתת שתן לעיתים תכופות יותר.שאר בדיקות הדם תקינות פחות או יותר לגילו.אנא דעתך בנושא.

ליאת, שיקח אנטיביוטיקה ל3 שבועות (ציפרוגיס לדוגמא) ולאחר מכן שיעשה בדיקה חוזרת, אם עדיין PSA גבוה שיבצע ביופסיה בברכה דר ברגר

מנהל פורום סרטן הערמונית