דימום בזרע אחר ביופסיה הערמונית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

22/09/2013 | 20:37 | מאת: Pierre

אני בן 64 .עברתי בפעם השניה ביופסיה בערמונית בתוך 6 שנים,הפעם ,לפני חודשיים. הבעיה היא שמאז אחר כל יחסי מין,יש דימום בזרע שלא פוסק עם הזמן:לא נעים ומדאיג אף שברור שהגורם של אותו דימום הוא הביופסיה.למה זה קורה ?וכמה זמן זה עוד יכול להמשך? אני חולה סרטן בערמונית ,טופל בהורמונותרפיה והקרנות הPSA בהתחלה היה 35 ,GLEASON8 ללא גרורות.כרגע ללא טיפול 3 שנים .עם עליה הדרגתית שוב של הpsa לאחרונה ,עם חשש של חזרת המחלה.בדרך הגב הביופסיה אחרונה עם 16 דגימות לא מראה על נוכחות סרטנית .עשיתי גם CT חזה ,בטן ,עמוד השידרה לפני 6 חודשים,הכל היה שלילי.איך להתיחס לעליה של הPSA ? שעלה מ0 אחר הטיםול ל2.5 לפני 3חודשים עם קצב מואץ בשנה אחרונה עוד שאלה.כמה זמן אחר הביופסיה אפשר לעשות שוב בדיקת הPSA ?האים הדימום לא ישפיע על הPSA באותה מידה של הביופסיה עצמה? אני מודאג, ומבולבל ומודאג מכל השאלות האלה שאין להם תשובות לפי שעה.תודה על ההתיחסות פייר

פייר שלום רב, מכיוון שאובחנת עם סרטן ערמונית בסיכון גבוה להתפשטות לפני מספר שנים שכתוצאה מכך הוקרנת וקיבלת טיפול הורמונאלי אתה בהחלט בסיכון הן לדימום אחרי ביופסיה והן להשנות מחלה. ישנן מספר שאלות שלא התייחסת במכתבך: 1. קצב עלית הPSA 2. מה רמת הטסטוסטרון בדם? זה מאד משנה את הגישה הטיפולית וחשוב לבדוק זאת 3. האם ביצעת הדמיה כלשהי? המלצתי לך: 1. נא לבצע בדיקת דם לספירה כימיה טסטוסטרון וPSA 2. נא לבצע בדיקת הדמיה. הבדיקות הנכללות בסל הינן מיפוי עצמות וCT בטן אגן וחזה 3. הבדחקה המומלצת שלא נכללת בסל זה PET Choline או Endorectal MRI הייתי מבצעת את אחת מ2 הבדיקות בסעיף 3. לאחר מכן יש לפנות לרופא אונקולוג מומחה בתחום האונקולוגיה של דרכי שתן ליעוץ וטיפול מסודר בברכה דר רענן ברגר

מנהל פורום סרטן הערמונית