עליית סמן BETA HCG- ללא עדות רדיולוגית או קלינית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

08/08/2013 | 19:54 | מאת: ניר

שלום רב, מבקש להתייעץ איתך בנושא הבא: בן 40, לפני 13 שנה חליתי בנון סמינומה באשך ימין שכללה כריתתו, הגדלת בלוטות ברטרופרינאום, עליית מרקרים BETA HCG=300 LDH=700 AFP=700 לכן עברתי 3 מחזורי BEP, חזרת מרקרים לנורמה והיעלמות הבלוטות. 12 שנים הכל היה שקט במעקבים. לפני שנה ו 4 חודשים סמן BETA HCG החל לטפס. מרמה 0 הגיע כעת ל 70 (עליית שנמשכת שנה ו 4 חודש). מייד עם תחילת העלייה התחלתי לעבור בדיקות דימות מקיפות כל 3 - חודשים. בכל הבדיקות אין ממצאים. ספירת דם, כימיה AFP ו- LDH תקינים כל זמן זה. עברתי CT חזה בטן ואגן, PET CT (עשרה חודשים לאחר תחילת העלייה). MRI מוח, CT מוח, א.ס. אשך נותר, קולונוסקופייה, גסטרוסקופייה. תפקודי אשך, ושוב שנה וחודשיים מתחילת העלייה שנודעה לראשונה, עברתי CT חזה בטן ואגן. הכל ללא ממצא. לא מעשן כלום. אונקולוג מטפל לא בהכרח רואה קשר למחלה מהעבר. מבקש לשאול: 1. האם הסיכוי בנתונים אלו בהכרח מצביע על מחלה ממאירה? 2. אם זו מחלה ממאירה, האם מדובר בקצב איטי שלדעתך ניתן יהיה לתפוס אותה בזמן (כמו סמינומה שמסתתרת איפשהו, משהו אחר)? 3 מה הסיכוי שעדיין ייתכן שימצא ממצא שפיר? 4. תמיד בעליית סמנים מוצאים בסופו של דבר את הגורם? תודה על הייעוץ.

ניר שלום, עלית מרקר betaHCG בהחלט מחשידה במקום הראשון לצערי, לנוכחות ממאירות. האפשרויות נעות בין השנות גידול ממקור אשך או יתכן שמדובר בגידול אנדוקריני אחר. הייתי שוקל בדיקת MRI לאזור הבטן, הרטרופריטונאום והאגן. בברכה דר ברגר

מנהל פורום סרטן הערמונית