שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

20/08/2010 | 21:16 | מאת: רינת

אבא שלי בן 60, עקב ערכי PSA מוגברים (4.5 לפני שנתיים)והיסטוריה משפחתית של סרטן הערמונית מבצע כל שנה ביופסיה של הערמונית, בשתי ביופסיות אחרונות סוכם BPH, השנה PSA עלה ל 6.38 וביופסיה הראה כי צד ימין של הפרוסטטה עם הגדלה שפירה ובצד שמאל מתוך 5 פרגמנטים התגלה פרגמנט אחד עם אבחנה שמתאימה לאדנוקרצינומה (תופס כ 5%). התייעצנו עם אורולוג שהציע לבצע TRUS על מנת לקבוע אם קיימים עוד אזורים נגועים. האם כדאי לגעת באזור שהוא ממילא נגוע? האם זה נכון לעשות עוד ביופסיה ולמה זה יכול לתרום? אודה על תשובתך ד"ר אריאלי

לקריאה נוספת והעמקה
21/08/2010 | 12:41 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לרינת שלום. אין רופא בעולם שיכול לתת לך תשובה מהימנה לשאלתך!!! ברפואה יודעים היום לאבחן את סרטן הערמונית אבל לא לטפל בו. בכל הטיפולים השונים מנסים לבלום את התפשטות המחלה אבל לא באמת מצליחים. אין מחקרים שמוכיחים בצורה ברורה כי לקיחת ביופסיה חוזרת מאזור "נגוע" מאיצה את קצב התפשטות הגידול . יחד עם זאת בכל בדיקה פולשנית יש סיכון שצריך לקחת כדי לנסות ולקדם אבחנה נכונה. ע"פ הסטטיסטיקה הרפואית סרטן הערמונית היא מחלה שמתפשטת מאד לאט ומרבית הגברים יחלו בה החל מהעשור השמיני לחייהם. בארה"ב ובחלק ממדינות אירופה האורולוגים לא שולחים יותר גברים מעל גיל 70 לביופסיה כי אין הצדקה למרר את חייו של חולה בטיפולים שפוגעים האיכות החיים ואינם מאריכים את תוחלת החיים. רינת יקרה. אצל אביך אין בשלב זה סיבה למהר ולקבל החלטות!! לכו לכמה אורולוגים שונים. קבלו חוות דעת נוספת . בעיקר מרופאים שממליצים על המתנה ומעקב לפני טיפול אגרסיבי שאין ממנו דרך חזרה. אריכות ימים בבריאות. יעקב.

25/08/2010 | 15:35 | מאת: דר' גבריאל בן סימון - נטורופט מוסמך

בס"ד שלום רינת. ניתן היום בעזרת רפואה נטורופטית לאזן רמות PSA למצב נורמלי תוך 3-4 חודשיים.כמובן צריך משמעת גבוה והתמדה בטיפול.

05/09/2010 | 19:50 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לרינת שלום המדובר במחלה מזערית בינתיים. אם כבר רוצים לברר עדיף לשקול CT או MRI אנדורקטלי. אפשר לשקול מעקב שפירושו : PSA + בדיקה רקטלית כל 3 חודשים וביופסיה לאחר שנה . אם משהו ישתנה בבדיקה רקטלית\ PSA \ ביופסיה אפשר לשקול טיפול. הייתי מציע לכם להתייעץ גם עם אונקולוג טוב . ד"ר אריאלי

מנהל פורום סרטן הערמונית