ת.מmri אגן עקב הגדלת psa

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

19/01/2020 | 15:21 | מאת: דוד.י.

בן 71 ,מעשן, יש סיפור משפחתי של האב מעל גיל 75 Psa 5.4 נשלחנו ל mri טסלה 3.5 פרטים קלינים ידוע על BPH ,עלייה psa ממצאיםהלוטת ערמונית 4.6*4.5*2.9 סמ נפח 31 סמק 0.16 psa density אזורmid ו apex מימין נגע במימדים 8*9בעל אות נמוך מראה רסטרקציה ב DWI ואות נמוך ADC האשרה בהזרקת חומר ניגודי מערב קפסולה. ללא מעורבות seminal vesicles Neutovascular bundle Tranitional zone היפרטרופיה קשרית ללא נגע חשוד בקע מפשעתי מכיל שומן משמאל סיכום נגע באיזור פריפרי מימין pirads 4

כנראה שיהיה כדאי לבצע ביופסיה פיוז׳ן מהנגע בברכה

10/09/2020 | 01:03 | מאת: דוד י.

נשלחנו לטיפול הורמונלי והקרנות psa 5.4 לא נמוך?? שאלתי האם לא נמצא מעין סתירה בין רמת ה psa לממצא. תשובת הביופסיה גליסון 5+4 בצד אחד Pet ct תקין ללא התפרצות בגוף. תודה

מנהל פורום סרטן הערמונית