עיתוי תחילת טיפול הורמונלי

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

04/01/2020 | 16:50 | מאת: ירוסלב

בן 69 אחרי כריתה גילסון 9 ועקב עלית פי אס איי ל 1.7 שנה לאחר הניתוח , עברתי חודש הקרנות מלוות בשתי זריקות ו 28 כדורים הורמונליים והפי אס איי היה בלתי מדיד שנה וחצי. לאחר שנה וחצי מתום ההקרנות פי אס איי עלה ל 0.08 ואחרי חצי שנה נוספת עלה ל 0.11 (דהיינו 3 שנים אחרי הניתוח ושנתיים לאחר הזריקות) בתקופה של שנתיים עלה הטסטוסטרון מ 5 ל 18 כיום. קראתי את המאמר שלך ״שאלות נפוצות של בתי חולים״ והבנתי שלא הוכחה יעילות טיפול הורמונלי מידי לעומת טיפול הורמונלי דחוי במקרה של עלית psa לאחר ניתוח כריתה. שאלתי - נוכח תופעות הלוואי הצפויות מטיפול הורמונלי, עד מתי אני יכול לדחות טיפול הורמונלי , איזה בדיקות עלי לעשות על מנת לדעת מתי אין מנוס מטיפול הורמונלי - האם פט סיטי 68 או די בערכים של פי אס איי וטסטוטסטרון ואיזה ערכים שלהם יצדיקו טיפול הורמונלי תודה

הייתי ממתין בינתיים וממשיך מעקב אחת ל3 חודשים עם בדיקות דם לספירה כימיה PSA כשיעלה לערכים של נניח 0.3 הייתי מבצע פט סיטי ואז מקבל החלטה בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית