התחלת לקיחת XTANDI לאחר פסילת אבירטרון

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

25/11/2019 | 19:31 | מאת: איל

התחלתי לפני 10 חודשים בטיפול הורמונלי בזריקת דקפפטיל 25 מג עם תוספת אבירטרון. התוצאות מבחינת הסמן PSA הינן טובות(ירד מערך 30 לערכים 0.09 ו 0.11 ןרמת טסטוסטורון קטנה מ0.07 הבעיה הינה שהאבירטרון גם גורם לבעיה בתפקודי הכבד(רמות AST ו ALT עולים לערכים מעל ל פי 5 מהסף העליון.במצב זה הפסק הטיפול וחודש לאחר חזרת התפקוד במינון נמוך(מ1000 מג 750 מג 500 מנ375.אני נמצא למעלה מחודשיים בהפסקת לקיחת האבירטרון תוצאות בדיקת הPSMA שנערכו לפני חודש מראות הצטמקות הגרורות, והPSA יציב 0.09 . האם ישנו יתרון בהתחלת לקיחת XTANDI 160 mg מיידית לאור החשש שלי מתופעות הלוואי שלו,או לדחות את לקיחתו לשלב בו הPSA יתחיל לטפס? בתודה מראש

לדעתי יש בהחלט מקום להחליף לקסטנדי במצב אותו אתה מציג. זו ההחלטה הנכונה בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית