סרטן ערמונית גליסון 6

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

29/06/2019 | 11:32 | מאת: mayanmot

בן 82, לאחר mri, ביופסיה ו pet-ct. גליסון 6, psa 17.5 , יש ממצאים רק באונה ימנית, במרכז, לא בפריפריה ואין זליגה/גרורות. האונקולוג הציע מעקב פעיל או טיפול הורמונאלי - לבחירתי ?! לא הציע hifu . שתי שאלות - באיזו חלופה לבחור? היכן ניתן בישראל לקבל טיפול HIFU?

שלום רב, טיפול הורמונאלי במקרה שלך זו לא אופציה אלא אם כן אתה סובל מתסמינים אורינרים כלשהם וגם אז שווה להתייעץ. מעקב בלבד בהחלט אופציה, אבל צריך לדון עם אונקולוג מומחה בתחום. HIFU , זו גם אופציה, יש לפנות לפרופ דוד מרגל לעניין זה או לפרופ׳ קובע רמון כדי לשמוע על אפשרויות ממוקדות נוספות בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית