צורך בביופסיה לגילוי מוקדם

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

27/05/2019 | 15:54 | מאת: נרו

בן 43 סובל 20 שנה מדלקת ערמונית כרונית ( אבחנה שניתנה לפני שנים ומאז לא מקבל טיפול אך סובל מכאבים ). לצערי גם נשא BRCA1. לאחרונה הופנתי ל MRI בעקבות PSA 2.11 שנותר עקבי לאורך שנה ויותר. תוצאות ה MRI מצורפות, ובנוסף הרופא המטפל קבע שיש בהן סימנים לדלקת, או ממצא אחר והפנה לביופסיה באופן דחוף. אני קצת בלחץ מהבדיקה, האם הכרחי? מציין שבבדיקת PSA בפעם השלישית, או הרביעית נותרו אותם ערכים.

27/05/2019 | 15:57 | מאת: נרו

להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של הערמונית עם סליל אנדורקטלי ושל האגן מגובה ביפורקציית האאורטה: ו- DWI, STIR , כולל דיכוי שומן T2 , לפני ולאחר הזרקה דינמית של גדוליניום T1 הבדיקה בוצעה בשקלול במישורים אקסיאלי, סגיטלי וקורונלי. SUBTRACTION .PSA - סיבת הבדיקה: עליה בערכי ה ממצאים: 28 מ"מ. x42x38 : גודל הערמונית נפח הערמונית: 23 סמ"ק. .BPH - במרקם הטרוגני נודולרי אופייני ל Transitional zone - ה דק, ללא גושים וללא קשריות חשודות. Peripheral zone - ה בדיפוזיה - אין לזהות רסטריקציה חריגה. תקינה. ADC - מפת ה בגדוליניום - ללא האדרה פתולוגית. בסריקת האגן - ללא לימפאדנופתיה. סיגנל לשד העצמות שמור. לסיכום: .PI-RADS 2 - מתאים ל

על פניו נראה כמו ממצא שפיר בערמונית הייתי ממשיך מעקב PSA אחתצלשנה בברכה

לא ראיתי את הפניה הזו. אנימעדיין חושב שאפשר מעקב בלבד ללא ביופסיה למרות הסיפור של הBRCA עדיין כדאי לדעתי מעקב אורולוג אחת לחצי שנה ובדיקת PSA בברכה

05/06/2019 | 18:34 | מאת: נרו

תודה רבה!

05/06/2019 | 18:38 | מאת: נרו

תודה על התשובה ובכל זאת כדי להשקיט את נפשי, האם הרופא המפנה יכול היה לזהות ממצאים שאינם נמצאו על ידי המפענח שמחייבים הפניה דחופה לביופסיה וזאת למרות הנתונים היציבים לכאורה?

מנהל פורום סרטן הערמונית