תחושה של צריבה גב תחתון שמאל, מותן שמאל, עד מפשעה

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

10/04/2011 | 09:10 | מאת: BM

שלום, לפי כ 4-5 חודשים היו לי כאבי גב תחתון שמאל עם תחושה של שריפה/צריבה משהו בעובי של שרוך. ביצעתי בדיקות דם, לבדוק אם יש דלקת, צילום של עמ"ש + אגן - נמצאה סקולאזיס קמורה שמאלה עם רוטציה גופי חלויות. ושינויים ספודילוטיים בחוליות L1-L2 עם היצרות מרווח. לגבי האגן, המבנה הגרמי תקין ללא ממצא מוקדי. המפרקים הסקרו איליאקליים ופרקי הירכיים הודגמו ללא ממצא חריג. האורתופד אמר שזה לא מסביר כאבים. נשלחתי גם ל - MRI של עמ"ש עם חומר ניגוד שלדעת האורתופד נמצא תקין אין דיסק , בלט וכד'. טופלתי 10 ימים בביטרן - כאבי הגב חלפו. אלא שמה שנשאר שבישיבה/בנהיגה (אני נוסע הרבה) מרגיש כמו איזו תחושת צריבה/שריפה בעובי שרוך כל פעם במקום אחר אבל כמו חצי חגורה מתמקד מאזור גב שמאל בקו האגן לעיתים באזור מותן שמאל באותו קו ולעיתים באזור בטן שמאל ומפשעה שמאל באותו גובה. לעיתים גם כאשר אני ישן על מותן צד שמאל. אם יש צריבה אני נעמד ואז זה עובר. בכלל בעמידה זה לא מופיע. בעמידה או בשכיבה על הגב אין כאבים או צריבה. כאשר אני מצמיד/מקרב את ירך שמאל לכיוון הגוף הבטן אני מרגיש כמו לחץ לעיתים כאב באזור שמחבר בין ירך שמאל לאגן. האורתופד סבור שזה שרירים. אגב לא זכור לי שעשיתי תנועה מיוחדת, מלבד נהיגה רבה 3 פעמים בשבוע נסיעות בינעירוניות משהו כמו 150 ק"מ. ונפילה בכדורגל על אגן אבל בצד ימין דווקא. 1. אשמח לשמוע את דעתך ? 2. אם אכן זה שרירים, מה ניתן לעשות? כמה זמן זה ייקח? תודה

15/04/2011 | 09:27 | מאת: ד"ר צבי גורן

דעתי היא די ברורה, יש לך עקמת דגנרטיבית ( ניוונית ) והצרות חוליות L1 - L2, ואולי עוד כמה דברים ( לא ראיתי רנטגן ). הממצאים מסבירים "חלודה" ביולוגית. כלומר אתה מזדקן. כל אלה יחד, גורמים לך לחוש מה שאתה חווה. תוריד במשקל, לך לשחות, להתאמן בעדינות, פיזיותרפיה, הכול יסתדר.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל