בריחת שתן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

25/05/2010 | 19:33 | מאת: דנה

שלום, אני בת 42, 3 ילדים, הקטן בן 8. לפני כשלוש שנים התחילה לי בריחת שתן שבאה לידי ביטוי בלחץ פתאומי וחזק בשלפוחית השתן ואם אני לא מספיקה להגיע לשירותים יש בריחת שתן. למזלי זה לא קורה הרבה פעמים ובסה"כ קרה לי במשך כל השנים האלו כ- 8 פעמים (כולל בלילה). על מנת למנוע בעיה זו אני משתדלת להגיע לשירותים בכל הזדמנות ולרוקן את השלפוחית, אך קיים אצלי תמיד החשש שלפתע יברח לי כשאני ליד אנשים או באמצע טיול או אירוע. ידוע לי על תרגילים לחיזוק שרירי האגן אבל מה לעשות, אני שונאת להתעמל. מבחינת משקל יש עלי עודף של כ- 4 ק"ג ועכשיו אני פועלת להוריד אותם עם תזונה נכונה יותר. רציתי לדעת אם יש משהו שאפשר לקחת שיעזור בשליטה טובה יותר על שלפוחית השתן ובמניעת מצבים מביכים. תודה רבה

דנה שלום רב, בעיתך ידועה ומוכרת וניתנת לפתרון יעיל וקל אך לשם כך יש לבצע איבחון מדויק של מצבך הפיזי ונפשי בקליניקה, כיוון שיש לבדוק מערכות נוספות בגוף ועל ידי איבחון אירידיולוגי מדויק ניתן יהיה לדעת אילו מערכות דורשות חיזוק ולהתאים לך תזונה נכונה וצמחי מרפא באופן אישי לפי מצבך ובכך גם לסייע לך בהגברת חילוף החומרים ובירידה במשקל בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי. ההמלצות שלי לטיפול בבריחת שתן הן: - ריקון שלפוחית השתן בשעות קבועות, גם אם אין צורך להטיל שתן. - תרגילי קיגל ושיטת פאולה - כיווץ והרפיה של שרירי רצפת האגן - כיווץ ל 10 שניות והרפיה ל 10 שניות. חזרה על כך 10 פעמים, 3 פעמים ביום. הכיווץ אמור להיות של השרירים העוצרים את השתן ,ולא שרירים אחרים כגון שרירי הישבן. - לדאוג ללפחות יציאה אחת תקינה ביום כדי למנוע לחץ על השלפוחית. - להפסיק לעשן כדי להמנע מלהשתעל. עישון מעלה את הסיכון לסרטן שלפוחית השתן. - להמנע מאלכוהול וממשקאות מכילי קפאין, בעיקר קפה, שיכולים לגרות את שלפוחית השתן. - לשמור על משקל תקין. - להמנע ממאכלים שיכולים לגרות את שלפוחית השתן כגון אוכל מתובל, משקאות מוגזים ומזון חמוץ. - איזון רמות סוכר במקרה של סכרת. בתור עזרה ראשונה אני יכול להמליץ לך על טיפות טבעיות המכילות את הצמחים הבאים:אגרימוניה, שבטבט, פסיפלורה וענבי דב. ניתן להכין בחליטה או כתמצית שלהם בטיפות. יש לשתות 20 טיפות 3 פעמים בקצת מים או חליטה בכוס מים חמים כתה פעמיים ביום. שבת נהדרת, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה