ייעוץ

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

16/05/2010 | 13:23 | מאת: חי

שלום אילן. יש לי ערמונית מוגדלת והתרוקנות חלקית במתן השתן וכן זרם חלש בזמן הטלת השתן, רשמו לי כדורי אומניק אבקשך להסביר במה יכול הכדור לעזור וכיצד הוא עשוי לשפר את ההפרעות שציינתי.בנוסף הייתי מבקש לדעת האם יש טיפול אלטרנטיבי שהיית מציעה. מאד מעריך ומחשיב את דעתך בנדון. אודה להתיחסותך ותשובתך

חי שלום רב, האומניק (טאמסולוסין), הוא חוסם קולטני אלפא הניתן פעם ביום לטיפול בהגדלה שפירה של בלוטת הערמונית (פרוסטטה). לעומת תרופות אחרות החוסמות את קולטני אלפא ( פנוקסיבנזאמין, טראזוסין, דוקסאזוסין), טאמסולוסין גורם פחות לתופעת לוואי של תת-לחץ דם בזכות הספציפיות שלו לקולטני אלפא הנמצאים בבלוטת הערמונית ולא בכלי הדם. בעוד שבתרופות אחרות נדרשת עלייה הדרגתית במינון כדי למנוע נפילה של לחץ הדם, בשימוש בטאמסולוסין לא נדרשת עלייה הדרגתית כזו. נוסף לכך לא נמצאו לטאמסולוסין תגובות עם תרופות אחרות כגון: אטנולול, אנאלאפריל וניפדיפין, ולכן הוא בטוח יותר לשימוש באנשים הסובלים מהגדלה שפירה של הערמונית ומיתר לחץ דם. יחד עם זאת, טאמסולוסין אינו מיועד לטיפול ביתר-לחץ דם, ואין להשתמש בו יחד עם חוסמי אלפא אחרים. התרופה נסבלת היטב על-ידי רוב החולים. למרות שטאמסולוסין גורם פחות לנפילת לחץ דם מאשר תרופות אחרות, עדיין יש אפשרות לסחרחורת, שינוי בקצב הלב, ונפילת לחץ דם במעבר משכיבה לעמידה. מומלץ לא לעמוד או לשבת בפתאומיות. במידה ומרגישים סחרחורת יש לשבת עד אשר תחושת הסחרחורת תעבור. ניתן לקחת את התרופה גם לפני השינה. הסבירות לסבול מסחרחורות גבוהה יותר בתחילת הטיפול, לאחר עלייה במינון, בזמן פעילות יתר ובמזג אוויר חם, אך היא חולפת עם הזמן כאשר הגוף מתרגל לתרופה. ניתן כמובן לשלב בטיפול גם טיפול נטורופטי אצל מומחה ולהתאים לך תזונה ייחודית ופורמולות אישיות של צמחי המרפא, אשר מנסיוני העשיר עם הרבה מטופלים מסייעות רבות בטיפול במצב זה ובמניעתו, אשמח לעמוד לרשותך, שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה