מה התופעות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

26/02/2010 | 22:58 | מאת: יעל

בתי בת ארבע וחצי. מגיל שנה בערך סובלת אחת לחודשיים בערך משיעול טורדני נוראי (סטרידור)- ממש בתדירות של כל 2-3 שניות. כבר שפכתי ים כסף על רפואה משלימה - וזה לא עזר. ניסינו סירופים שונים (עם קודאין ובלי קודאין ועוד ועוד) - אבל הדבר היחיד שמרגיע אותה (וגם זה רק באופן חלקי) זה בטנזול. הייתי רוצה להבין מה המשמעות של מתן סטרואידים? למה יש להם כזה שם רע? בנוסף, הילדה מאוד שמנמנה. היא אוהבת ונהנית לאכול - אך שוקלת ללא פרופורציה לאורח האכילה שלה. האם יש קשר בין הבטנזול לעודף המשקל? תודה רבה

יעל שלום רב, ראשית כל ניתן בהחלט לעזור לבתך על ידי איבחון מדוייק וטיפול מתאים של צמחי מרפא והומיאופטיה, ככל הנראה הטיפול שהיא קיבלה לא היה מתאים למצבה הפיזי והנפשי ולכן אני ממליץ להגיע לקליניקה ועל ידי טיפול מדוייק היא תצליח להתגבר על השיעול כמו גם על נושא המשקל. לגבי תופעות הלוואי של הבטנזול, שימוש ממושך בטבליות עלול לגרום לכיבים עיכוליים, עור מדולדל, עצמות שבירות, חולשת שרירים, יתר לחץ דם, סוכרת, שינויים במצב הרוח, דיכוי המערכת החיסונית ופיגור בצמיחה אצל ילדים. לאחר נטילת התרופה במינונים גבוהים ולאורך זמן אין להפסיקה בבת אחת. אני ממליץ לך לפנות ליעוץ נטורופטי אצל מומחה בתחום שיתאים לה פורמולות טבעיות יחודייות, אשמח לעמוד לרשותך, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה