רמוטיב

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

02/01/2010 | 14:56 | מאת: לימור

שלום אני לוקחת רמוטיב פעמים ביום כדור אחד ו DATIF PC של בארון בשילוב האם יש בעיה עם זה או יכול לגרום לתופעות לוואי דבר נוסף אני רוצה להפסיק את הרמוטיב ולהישאר רק עם ה DATIF איך עושים את זה איך עושים את ההדרגה

לימור שלום רב, צמח המרפא היפריקום פרפוראטום (המוצר נקרא רמוטיב), הידוע גם בכינוי St. John's wort (ובעברית: פרע), הוא צמח בעל הסטוריה ארוכה של שימושים רפואיים. השימוש המרכזי של תמצית צמח ההיפריקום היא לטיפול בדיכאון, חרדה, ובהפרעות שינה. הרפואה הקונבנציונאלית הכירה ביכולת הרפואית של הצמח גם במדינות מערב אחרות, ולאחרונה הצמח אושר לטיפול בדיכאון קל עד בינוני גם בישראל. מחקרים קליניים מבוקרים, אקראיים וכפולי סמיות השוו את יעילות ההיפריקום לנוגדי דיכאון אחרים, כגון: ציטאלופראם, פארוקסטין, אימיפראמין, אמיטריפטילין, ופלואוקסטין. מחקרים אלו הראו כי תמציות ההיפריקום שוות ביעילותן לנוגדי הדיכאון האחרים בטיפול בדיכאון קל עד בינוני. בטיפול בדיכאון קשה עדיין אין מספיק הוכחות ליעילות ההיפריקום. בנוסף לכך, להיפריקום היו פחות תופעות לוואי בהשוואה לתרופות האחרות. תופעות הלוואי הנפוצות שדווחו היו קלות וקשורות בעיקר בהפרעות במערכת העיכול. כמו-כן, תופעות הלוואי של ההיפריקום אינן מאופיינות בפגיעה בתפקוד המיני או בהשמנה. מנגנון הפעולה המדויק של ההיפריקום עדיין אינו ברור, אולם נראה כי הפעילות נובעת מעיכוב הספיגה החוזרת של סרוטונין, נוראפינפרין ודופאמין במוח. היחס לצמח מרפא זה הוא כאל תרופה לכל דבר, ועל כן ההחלטה אם להתחיל בטיפול בהיפריקום צריכה להיעשות עם הרופא, אחרי אבחון מתאים, ותוך התחשבות בנטילת תרופות אחרות. מחקרים עד היום הראו שיעור תופעות לוואי נמוך עם היפריקום לעומת נוגדי דיכאון רגילים. תופעות הלוואי הן בד"כ קלות וקשורות בהפרעות במערכת העיכול כגון: בחילה, כאבי בטן, איבוד התיאבון, ושלשולים. תופעות לוואי אפשריות נוספות הן: פריחה, יובש בפה, כאבי ראש, סחרחורת, חולשה, הזעה ועצבנות. היפריקום עלול לגרום לרגישות יתר לשמש, בעיקר לבעלי עור בהיר. מומלץ להמנע מחשיפה ממושכת לשמש (או למקור אחר של קרינה). כדי להוריד את המינון בהדרגה (באישור רופא כמובן), אני ממליץ לך לשלב את ה-DATIF ועם הזמן אני מאמין שתוכלי לעבור להומיאופטיה בלבד. מומלץ גם לעבור יעוץ נטורופטי שיתאים לך תזונה נכונה וצמחי מרפא לאיזון המחזור הנפשי ולחיזוק אנרגטי, שנה אזרחית מצויינת והרבה בריאות, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה