HYPERICUM וטיפות רסקיו

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

15/11/2009 | 19:25 | מאת: א-א66

שלום רב התחלתי היום טיפול בתרופת REMOTIV המכילה HYPERICUM, מדי פעם ולפי צורך אני משתמשת בטיפות רסקיו רגיל או רסקיו לילה. שאלתי היא האם יש תגובות בין רופתיות בין השניים? אם כן אשמח לקבל על כך מידע. תודה

שלום רב, צמח ההיפריקום פרפוראטום, הידוע גם בכינוי St. John's wort (ובעברית: פרע), הוא צמח בעל היסטוריה ארוכה של שימושים רפואיים. השימוש המרכזי של תמצית צמח ההיפריקום היא לטיפול בדיכאון, חרדה, ובהפרעות שינה. הרפואה הקונבנציונאלית הכירה ביכולת הרפואית של הצמח גם במדינות מערב אחרות, ולאחרונה הצמח אושר לטיפול בדיכאון קל עד בינוני גם בישראל. מחקרים קליניים מבוקרים, אקראיים וכפולי סמיות השוו את יעילות ההיפריקום לנוגדי דיכאון אחרים, כגון: ציטאלופראם, פארוקסטין, אימיפראמין, אמיטריפטילין, ופלואוקסטין. מחקרים אלו הראו כי תמציות ההיפריקום שוות ביעילותן לנוגדי הדיכאון האחרים בטיפול בדיכאון קל עד בינוני. ישנן מספר אינטראקציות של ההיפריקום עם תרופות גכון: תרופות ממשפחת מעכבי האנזים MAO , תרופות החוסמות ספיגה חוזרת של סרוטונין (לדוגמה: פרוזק, אפקסור, סרוקסאט), ותרופות נוגדות דיכאון אחרות : יש להימנע ממתן משולב של היפריקום יחד עם תרופות אלו. תיאופילין, דיגוקסין : היפריקום עלול להפחית מהשפעת תרופות אלו. יש להשתמש בזהירות. גלולות למניעת הריון : דווחו מיקרים של דימומים וגינליים אצל נשים שנטלו היפריקום וגלולות למניעת הריון. היפריקום עלול להפחית מהשפעת הגלולות. לגבי שילוב של ההיפריקום ופרחי באך, אין כל מניעה לשלב בין השניים כיוון שההיפריקום הוא צמח והטיפות הן הומיאופטיות ולכן אין מניעה לקחת אותם במקביל. שבוע טוב ובריא, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה