תוסף תזונה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

15/04/2009 | 18:42 | מאת: דנית

שלום רב! לאחר הרבה חיפושים מצאתי תוסף תזונה בשם 'פרע'(HYPERICUM) התוסף אמור לסייע במקרה של מצבי רוח או דכאונות אני נוטלת אותו כשבוע וחצי ולא חשה בשינוי ממשי, אני לא סובלת מדכאון קליני אלא ממצבי רוח משתנים שמשפיעים עלי לא מעט. שאלתי היא האם המחקרים הם אמינים ומה דעתך על התוסף? ולמה תמיד הבקבוקונים מכילים 60% כוהל? תודה מראש דנית

דנית שלום רב, השימוש המרכזי של תמצית צמח ההיפריקום היא לטיפול בדיכאון, חרדה, ובהפרעות שינה. הרפואה הקונבנציונאלית הכירה ביכולת הרפואית של הצמח גם במדינות מערב אחרות, ולאחרונה הצמח אושר לטיפול בדיכאון קל עד בינוני גם בישראל. מחקרים קליניים מבוקרים, אקראיים וכפולי סמיות השוו את יעילות ההיפריקום לנוגדי דיכאון אחרים, כגון: ציטאלופראם, פארוקסטין, אימיפראמין, אמיטריפטילין, ופלואוקסטין. מחקרים אלו הראו כי תמציות ההיפריקום שוות ביעילותן לנוגדי הדיכאון האחרים בטיפול בדיכאון קל עד בינוני. מנסיון עם הרבה מטופלים לצמח תוצאות מצויינות ומהירות וללא תופעות לוואי כלשהן. יש להזהר בשילוב הצמח עם מספר תרופות כגון: תרופות ממשפחת מעכבי האנזים MAO , תרופות החוסמות ספיגה חוזרת של סרוטונין (לדוגמה: פרוזק, אפקסור, סרוקסאט), ותרופות נוגדות דיכאון אחרות : יש להימנע ממתן משולב של היפריקום יחד עם תרופות אלו. תיאופילין, דיגוקסין : היפריקום עלול להפחית מהשפעת תרופות אלו. יש להשתמש בזהירות. גלולות למניעת הריון : דווחו מיקרים של דימומים וגינליים אצל נשים שנטלו היפריקום וגלולות למניעת הריון. היפריקום עלול להפחית מהשפעת הגלולות. התמצית התיקנית של הצמח מגיעה בריכוז של לפחות 60% אלכוהול בכדי לשמור ולשמר את ההכנה לאורך זמן במצב שניתן יהיה להשתמש בה ללא חשש מהתפרקות המרכיבים הפעילים בה. שבת נהדרת, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה