דלקת בגיד הפיקה

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

05/09/2011 | 13:22 | מאת: אריק

שלום ילדי בן 13.5 משחק כדורסל מקצועי כ- 6 אימונים בשבוע . לאחרונה החלו כאבים בברכיים , ההבחנה הייתה מהירה שיש לו דלקת בדיג הפיקה ושניתן לחזור לשחק עם רצועה לברך שמונעת את החיכוך ובעצם מאפשרת המשך פעילות. , רציתי חוות דעת נוספת והיא הייתה שונה האבחון זהה אבל הרופא אמר שאסור לבצע פעילות ספורטיבית למשך חודש. אשמח אם לקבל הסבר בנושאים הבאים : 1. האם אבחון של דלקת בגיד הפיקה מהיר ( זה בוצע ע"י לחציה קטנה באיזור הרגיש) ? 2. האם ילדי צריך להפסיק פעילות ? 3. האם שימוש ברצועה לילד בגיל 13.5 לא יגרום נזק ? תודה רבה.

12/09/2011 | 09:46 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לאריק שלום אמנם השאלה אינה בתחום הפורום אך ניתן לענות באופן יותר כללי. רופא מיומן מקבל מידע מהמטופל ומשפחתו, שואל שאלה או שתיים ובודק ואז יכול לענות על השאלות ששאלת. הבדיקה עשויה להיות קצרה אבל בנויה תמיד מהסתכלות, מישוש, בדיקת טווחים, בדיקת יציבות ובדיקת מפרקים סמוכים. יכולה להיות מאד קצרה לעיני המתבונן. בשורה תחתונה, לספקות ניתן לענות באם אתה ניגש עם הבן לבדיקה נוספת אצל מומחה בתחום אורתופדית ילדים בברכה

מנהל פורום החלפות מפרקים