צליעה לאחר החלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

23/03/2011 | 11:29 | מאת: מינה

3 שנים לאחר ניתוח בת 63. הצליעה ממשיכה. רופא קופת חולים אמר לי לאחר בדיקת צילום רנטגן שהצליעה נובעת משריר משותק . האם ניתן לטפל? יתכן שזה נובע מעודף משקל?

31/03/2011 | 15:40 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה בהערכה של צליעה ישנם שלבים שונים שריר: כאן בודקים תפקוד של שרירים, בדרך כלל מדובר בחולשת שריר שמביאה לצליעה. נדיר שיש שיתוק מלא של שריר. כמובן צריך להבין על איזה מהשרירים מדובר. צילום: הצילום עוזר לשפוט את המצב של המשתל ולהבין אם יש גורם המביא לצליעה עודף משקל לעצמו לא בהכרח רלוונטי. תאורטית עשוי להיות מצב של חולשת שרירים שבתנאים של משקל תקין לא היה מגיע לידי ביטוי בברכה ד. גרינטל

31/03/2011 | 15:40 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה בהערכה של צליעה ישנם שלבים שונים שריר: כאן בודקים תפקוד של שרירים, בדרך כלל מדובר בחולשת שריר שמביאה לצליעה. נדיר שיש שיתוק מלא של שריר. כמובן צריך להבין על איזה מהשרירים מדובר. צילום: הצילום עוזר לשפוט את המצב של המשתל ולהבין אם יש גורם המביא לצליעה עודף משקל לעצמו לא בהכרח רלוונטי. תאורטית עשוי להיות מצב של חולשת שרירים שבתנאים של משקל תקין לא היה מגיע לידי ביטוי בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים