כאבים במפרקי הירך כתוצאה משימוש בדקסמטזון - דחוף

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

06/03/2010 | 11:05 | מאת: מירב

שלום רב, אני נמצאת במצב קצת מורכב ומקווה שתוכלו לעזור. אני נמצאת בטיפולי IVF וכחלק מהטיפול אני לוקחת דקסמטזון (סטרואידים) מזה כחודשיים. בימים האחרונים חשה בכאבים מאוד מאוד חזקים באזור של עצמות האגן מלפנים. הכאבים באים בגלים וכשהם מגיעים הם ממש משתקים. אין סממן ברור מתי ולמה הם מופיעים ואין קשר לפעילות , הליכה מאמץ או שכיבה. הכאבים מופיעים גם בלילה. הייתי במיון נשים כי חשבתי שהכאבים מופיעים בגלל הטיפול, כל הבדיקות היו תקינות (דם, שתן,US)והפנו אותי למיון כללי שם נבדקתי ע"י אורטופד וע"י כירוג. האורטופד אמר שיכול להיות קשר בין דקסמטזון שלוקחים הרבה זמן וזה יכול ליצור נמק-AVN במפרקי הירך. הוא הפנה אותי ל- MRI. בינתיים אני ממש סובלת מכאבים חזקים ולא יודעת מה לעשות. אני אדאג לזמן לי תור ל MRI בהקדם, אבל מניסיוני זה לא עניין של ימים בודדים וכנראה יקח כמה שבועות עד שיהיו תשובות בידי. לבינתיים, קראתי מאמרים לגבי מחקרים שנעשו בנוגע לשימוש בדקסמטזון, וכ4%-8% סבלו מAVN ואפילו כחצי מהם נאלצו לעבור הליך כירורגי לטיפול במפרק-בכל המקרים מדובר בחולי לוקמיה ולא טיפולי הפריה .אודה לך באם תוכלו לענות על מס' שאלות: 1. האם קיים סיכון ששימוש בתרופה במינון של 0.5 מ"ג במשך חודשיים יכול להביא לנזק בלתי הפיך? 2. בהנחה ויש לי נמק בראש מפרק הירך, האם הוא יכול להחלים מעמצו, להשתפר ללא התערבות כירורגית? 3. בהנחה ותשובה ל 2 - לא, מה הטיפולים האפשריים והאם החלמה יכולה להיות מלאה ללא התערבות כירורגית? 4. בהנחה ואני לא בהריון(תוצאות בטא יהיו בשבוע הבא) האם צילום רנטגן רגיל יכול לזהות בוודאות AVN? 5. בהנחה ואני כן בהריון, מה עושים, כי הליך כירורגי אינו אפשרי. תודה מראש מירב

10/03/2010 | 08:12 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

למירב שלום בתהליך רפואי אין קיצור דרך. כמוכן אין תרשים זרימה המאפשר קפיצה מנקודה אחת לשניה. אין דרך גם לתת חוות דעת של "מה לעשות" מתוך הנחות. בתהליכי מתמטים או פיזיקלים ניתן להניח הנחות ולפעול לפיהן. כאן יש כל כך הרבה אפשרויות שתהליך חשיבה זה לא רלוונטי. לכן הנכון לעשות הנו לבצע את ה MRI, להבין את המשמעות שלו לאור מספר פרטים משיחה ובדיקה פיזיקלית ואז ניתן להגיע למסקנה. בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים