FAI וחשד לקרע בלברום

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

29/11/2009 | 22:07 | מאת: גיל דן

שלום רב אני בחור בריא בן 38. מזה כ 12שנים מרגיש בזמן הליכה עם צעדים גדולים נוקשות בפרקי הירכיים וקושי בקירוב הברך לעבר החזה. לא היו כאבים משמעותיים. לפני 4 שנים לאחר מתיחה עזה של הרגל שבוצעה על ידי מטפל אלטרנטיבי ותקופה של הליכות מאומצות יחסית של 2-3 קמ ביום במשך 3-4 ימים בשבוע הרגשתי כאבים די חזקים במפרק הירך הימני עם הקרנה לירך ולרגל. צילום פרקי ירכיים פוענח על ידי אורטופדים כך: דיספלזיה, PISTOL GRIP DEFORMITY, tilt head deformity לאחר כחודש הכאב נרגע. US פרקי ירכיים הראה חשד ל impingement מסוג CAM בדיקת אורטופד לפני שנה העלה הערכה כי מדובר ב femoral acetabular impingement fai - cam type rt> lt hips susp tear of labrum susp subacromial impingement lt מיפוי עצמות לפני שנה וחצי תקין לחלוטין. לא ביצעתי צילום כבר 4 שנים, מאז אני מקפיד כבר 4 שנים לא לעשות פעולות מאומצות או שמקרבות את הברך לכיוון החזה ולא סבלתי מכאבים משמעותיים. יכול ללכת כחצי שעה בקניון , לעלות מדרגות בלי קושי, להתאמן קצת על מכשיר כמו אליפטיקל, אפניים קצת ועוד. מנגד הליכות מאומצות גורמות לכאב. לפני שבועיים ביצעתי ארגומטריה בהליכון כ 10 דקות עם שיפוע ומאמץ . למחרת הרגשתי רגישות במפרק הירך הימני. לאחר יומיים ביצעתי פעולה של דחיפה גדולה עם הרגל. ומאז כבר כשבוע אני מרגיש כאב הולך וגובר במפרק הירך הימני, מקרין לעצם הירך, מפשעה. יש כאב בנהיגה אפילו קצרה, צליעה קלה כאילו רגל ימין קצרה יותר ולא נוח לשבת. ברצוני לשאול. 1. האם יכול להיות שהיה לי קרע לברום לפני 4 שנים והוא הבריא? 2. האם העובדה שהכאב חזר בעוצמה משמעה ש"הלך עליי" ומעכשיו זה לא יעבור ואצטרך לעבור ניתוח או אתרוסקופיה שהם צעדים קשים מאוד או שיש סיכוי לחזרה לשגרה?? סיכוי סביר שאחלים לבד? 3. האם יש משהו שאני יכול לעשות לעודד את ההחלמה של זה ואת הסיכוייים שלי? אני לא לוקח NSAID עקב רגישות בקיבה. אבל האם יש צעדים אחרים ., למשל - לא לדרוך על הרגל? משהו אחר? הבנתי ש FAI זה נושא שמעט מאוד מומחים בארץ עוסקים בו ומבינים בו ואני מקווה שאתה כתובת טובה לכך... תודה רבה!! גיל

09/12/2009 | 07:11 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה אנסה לענות לשאלותיך למרות שהנושא עצמו מורכב ומסובך 1. עשוי להיות קרע לברום לפני ארבע שנים, הוא אינו מבריא בדרך כלל אבל מצד שני עשוי להיות אסימפטומטי. דהיינו ללא כאבים או ללא הפרעות לתקופה מסויימת 2. כאב עשוי לחזור, לעיתים שוב ניתן להפוך את המצב לאסימפטומטי, ללא כאב ולעיתים רק ניתוח עוזר 3. טיפול פיסיותרפי יתכן ויעזור, אפשר להתייעץ עם רופא המשפחה כיצד לקחת תרופות ללא כאבים ברום הבטן וכדומה חשוב להבין שכל מצב כזה זקוק להוכחה בהדמיה לפני שפועלים ומחליטים החלטות. רצוי שתתייעץ עם האורתופד שלך בעניין זה. בכבוד רב ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים