כאבים לאחר ניתוח החלפת מפרק ירך,

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

07/10/2009 | 13:15 | מאת: אסתר

שלום , עשיתי ניתוח החלפת מפרק ירך לפני כ- 3 שנים , ( אני צעירה בת 40), יש לי עדיין כאבים , עשיתי בדיקות דם ומיפויי ולא ראו שום דבר יוצא דופן. בנוסף אומרים לי שאני צולעת , גם כשלא כואב לי , ואני לא מרגישה זאת. רציתי לדעת אם יש מה לעשות חוץ מניתוח חוזר, והאם מגיעות לי זכויות בביטוח הלאומי . תודה מראש.

12/10/2009 | 08:52 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לאסתר שלום במכתבך את מעלה שלש נקודות א. כאבים במפרק הירך. בדרך כלל ישנה הקלה מלאה בכאבים לאחר הניתוח אך לא תמיד. בחלק מהמקרים אנו מצליחים לגלות את הבעיה ובחלק מהמקרים לא. ניתוח חוזר עשוי לעזור אם הרופא מזהה את הבעיה מלכתחילה. גם אז לא בטוח שיעזור. אם הסיבה לא ברורה הסיכוי פוחת שניתוח חוזר יעזור. ב. צליעה: בדרך כלל צליעה נגרמת מחולשת שרירים, כאב או שניהם. חולשת שרירים יכולה להגרם מחולשת שרירים שהיתה קיימת, חולשת שרירים שלא תוקנה או קיצור של המפרק. לכן במהלך הבדיקה הרופא יכול לדעת מה הסיבה ולנסות לעזור לכך ג. זכויות ביטוח לאומי? פשוט. הכנסי לאתר של ביטוח לאומי ושם ניתן להעזר בצורה מכווננת. בברכה וברכת הצלחה ד. גרינטל

12/10/2009 | 17:26 | מאת: אסתר

תודה רבה על התשובה המפורטת.

מנהל פורום החלפות מפרקים