החלמה מניתוח מפרק ירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

17/03/2007 | 21:12 | מאת: עוזי

כבר שאלו לפני אבל שוב: כמה זמן אחרי ניתוח החלפת מפרק ירך אוכל ללכת בלי מקל הליכון, לנהוג ולחזור לעבודה? אני בן 60 .

18/03/2007 | 18:13 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לעוזי שלום רוב האנשים לאחר ניתוח החלפת מפרק הירך מסוגלים ללכת עם עזרי הליכה לאחר ימים בודדים מהניתוח. במשך השבועות לאחר מכן עם התחזקות השרירים סביב המפרק, ירידת הכאב, הצורך בעזרי הליכה פוחת ועוברים לשימוש במקל במקום הליכון. כאשר השרירים טובים ואין צליעה הצורך במקל פוחת ולאחר ששה שבוהות מהניתוח מפסיקים את ההגבלות בדרך כלל (ישיבה על כיסא גבוה, שינה בפיסוק וכו' ), ישם אנשים שלאחר מספר שבועות כבר אינם זקוקים לעזרי הליכה וישנם אחרים שזקוקים לעזרים במשך חודשים רבים. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים