דרופ-פוס כתוצאה מהחלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

04/07/2009 | 23:57 | מאת: אביה

ד"ר ארנונן הנכבד! אימי עברה ניתוח החלפת מפרק ירך, לאחר כשבוע היתגלתה תזוזה במפרק שהוחלף, הרופא ניסה להחזיר את המפרק למקומו באופן חיצוני ללא הצלחה. למחרת הניח משקולת הקשורה לקרסול לצורך מתיחה של הרגל במטרה להרפות את השריר אשר לטענתו התכווץ כתוצאה מהכאבים וכהכנה לניתוח חוזר. נערך ניתוח חוזר שבמהלכו הוחלף המפרק (שכנראה לא היה בגודל מתאים) אך לאחר הניתוח התגלה רפיון בקרסול הרגל שהוגדר כדרופ-פוס (אשר כבר משך כחמשה חודשים אינו משתפר. שאלתי: 1.האם יש סיכוי שהתתופעה תחלוף/תשתפר בקרוב ומה ניתן לעשות בנידון? 2.האם להערכתך יתכן והדבר יכול להגרם מרשלנות רפואית בעת נסיון החזרת המפרק למקומו ו/או מתיחת הרגל ? אודה מאד על תשובתך. בתודה, אביה.

19/07/2009 | 08:45 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה פגיעה עצבית וצניחת כף הרגל הנה סיבוך ידוע וקורה באחוז מסוים מהמנותחים. במשך השנים זוהו סיבות לסיבוך, אך גם כאשר נזהרים ונמנעים מכל אותם גורמים עדיין מעת לעת קורית צניחת כף רגל לאחר ניתוח החלפת מפרק הירך. אצל חלק מסוים מהאנשים ישנה חזרה של התפקוד העצבי. מקובל לחכות כחצי שנה כדי לדעת אם קיימת דינמיקה ואם קיים סיכוי. לעיתים - נדיר - יש חזרה של התפקוד העצבי גם לאחר תקופה ארוכה. בהצלחה רבה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים