מושתלת שלושה מפרקים

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

13/09/2008 | 23:32 | מאת: עדנה

שלום רב אני בת 57, לאחר החלפת מפרק ברך שמאל לפני 10 שנים, והחלפת מפרק ברך ימין לפני 8 שנים. כמו כן עברתי לפני שנתיים וחצי החלפת מפרק קרסול שמאל. האם שימוש במדרגות עלול להאיץ את שחיקת המפרקים יותר מאשר הליכה במישור? האם עלי להימנע מעלייה וירידה במדרגות? תודה, עדנה

14/09/2008 | 07:07 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לעדנה שלום עליה וירידה במדרגות הנן חלק מהנורמה של פעילות יום יומית. ככלל, מטרת שחזור המפרקים הנה להגיע חזרה לפעילות יום יומית רגילה סבירה. לכן כל עוד מדובר על מדרגות בכמות לא גדולה כחלק מההליכה היום יומית הרי הדבר סביר ונורמלי ולא עלול להביא לשחיקה מוקדמת בברכה ד"ר גרינטל

14/09/2008 | 09:18 | מאת: עדהב

לד"ר גרינטל שלום רב בכל זאת הייתי רוצה לדעת מה זה אומר "מדרגות בכמות לא גדולה" ליום או לשבוע וכו'. אודה לך על תשובתך. תודה רבה על תשובתך המהירה. עדנה

מנהל פורום החלפות מפרקים