מפרק ירך שחוק בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

05/09/2008 | 21:12 | מאת: חגי

אני בן 36 ועוסק בספורט, מאז ומעולם היתה לי הגבלת תנועה במפרק הירך הימני, לאחרונה התחילו כאבים. אורטופד אצלו נבדקתי קבע כי מדובר באוסטאוארטרוטיס של מפרק הירך ולמעט ניתוח החלפת מפרק אין דרך לשפר את המצב, לאחר מכן הוסיף כי יתכן וגם הרכבת פלסטיק-קאפ תוכל לשמש כחלופה הולמת. . מאחר וברצוני לשמור על סגנון החיים הנוכחי שלי ככל האפשר, שאלתי לפורום היא האם רכיבת אופניים אינטנסיבית (10 שעות שבועיות נטו) עלולה לדרדר את מצב הירך לרמה בלתי נסבלת.

14/09/2008 | 07:04 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה התשובה פשוטה: אין דרך לדעת אם תגרם שחיקה מוגברת. מצד אחד לא מומלץ להעמיס על מפרק פגוע אך מצד שני עשר שעות שבועיות שמתבצעות בנחת אינן בהכרח עומס רב. בהצלחה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים