חידוש הסחוס בברכיים

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

04/01/2008 | 11:31 | מאת: איילת

האם יש ממש בציוד של ביוניקר לחידוש הסחוס בברכיים? אלה ברכיות עם תדר חשמלי מסויים שהוכיח חידוש הסחוס בחיות ולפי הפרסום מאפשר לאנשים לדחות ניתוחי החלפת מפרקי הברכיים והורדת הכאבים באופן משמעותי. הבעיה שהציוד מאוד מאוד יקר לשכירה חודשית וגם צריך להיצמד אליו במשך שעות ארוכות כל יום יש גם השיטה הגרמנית שבאמצעות mri למשך 9 טיפולים (יקרים מאוד) גורמים להאצת גידול הכונדרואיטין וכך אחרי כמה שבועות יש הקלה בכאב אשמח לדעת אם יש ממש בטיפולים האלה- שאגב מומלצים ע"י אורטופדים שונים-שכן ניתוח החלפת מפרק הברך הוא בעייתי הרבה יותר מאשר החלפת מפרק הירך

04/01/2008 | 16:10 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לאיילת שלום דוקא לסוף מכתבך: מפרק הירך הוא דבר אחד, ברך דבר אחר. אין אפשרות להשוות בינהם ואין אפשרות לאמר שמפרק ירך בעייתי יותר או פחות ממפרק הברך. לכל אחד מהלכים משלו, יתרונות וחסרונות. אין להשוות לימונים ואפרסקים. מקצוע האורתופדיה הנו מקצוע ניתוחי בבסיסו. יש אלטרנטיבות רבות לניתוח החלפת ברך, חלקן יעילות בתנאים מסוימים, חלקן לא יעילות. מאד קשה לשפוט אותן, אלו כלים שיש למשרד הבריאות ולא לאורתופד מן השורה. אבל מנגד אפשר להפעיל הגיון: אם ישנה טכניקה מסוימת, יקרה ככל שתהיה, ואם היא באמת יעילה, הרי משתלם למבטחים הרפואיים, דהיינו קופות החולים, ואולי למשרד הבריאות, להזמין את הטכניקה מסין, לייצר כמות עצומה של אותה טכניקה בזול לכל העולם, לרפא מאות ואלפים ומאות אלפים ללא ניתוח... למה להיסתפק במעט חולים עשירים כאשר אפשר להרויח הרבה יותר על ידי רפוי חצי עולם ???!!!! בברכה ד"ר גרינטל

16/01/2008 | 05:39 | מאת: אבי שטיל

לד"ר גרינטל שלום רב אבי בן 78 סובל משינויים ניוונים קשים ומצילומי רנטגן נמצא כי רמת השחיקה שלו מאד גבוהה,מעבר לכך בריא לחלוטין מתקשה לישר את שתי הרגליים ונעזר בהליכון לתזוזה , מקפיד על הליכה כל יום מחוץ לבית למרות המגבלות הקשות נבדק ע"י ד"ר רון ארבל ממרפאת מדיקס אשר מצא כי במקרה שלו ניתוח להחלפת בירכיים הוא הפיתרון ממצאים : סובל מבצקות בשתי הרגליים , נשלח לבדיקת עורקים וורידים , אקו דופלר של הלב כדי לאמוד את נושא הבצקות שכן אין אפשרות לנתח במצב הקיים הומלץ ע"י ד"ר ארבל לנסות את מערכת ביוניקר ( לא הובטח כלום) בנוסף נבדק ע"י מכון אפוס ( אני ממליץ בחום רב - אנשים נפלאים ) ונמצא לא מתאים לטיפול . אנו דיי חוששים מניתוח ומתוצאותיו - ביחוד עקב גילו המתקדם ומהסבל שניתוח כזה יכול לגרום, שלא לדבר על השלכות מנטליות וכול' ברצוני לציין כי למזלו הוא לא סובל מכאבים בישיבה ובהליכה ( הוא כמובן הולך כפוף ולאט מאד עקב אי היכולת לישר את הרגליים) אני מאד מתלבט לגבי ביוניקר - מצד אחד מבדיקות שעשיתי הסיכוי להצמיח סחוס קלוש ( אשרי האדם אשר יצליח למצוא את הנוסחה) מאידך שוחחתי עם אישה שלא אציין את שמה אשר בגיל 51 סבלה מתופעה דומה ושום תרופה הזרקת חומצה לא עזרה אלא מערכת ביוניקר נושא העלות הכספית לא מהווה כרגע בעיה מבחינתו , האם תוכל לעזור לי בהתלבטותי תודה מראש וסליחה על אורך ההודעה בברכה אבי שטיל

מנהל פורום החלפות מפרקים