עוד שאלה בבקשה

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

24/08/2007 | 17:56 | מאת: דני

כפי שהזכרתי אני בן 62 ובשיקום בבית חודש לאחר ניתוח מפרק ירך. אני הולך עם הליכון גלגלים ומתאמן בין היתר בהליכה. אולם הצליעה שלי לא עברה. נשארה כשהיתה. האם יש מקום לדאגה? באיזה שלב הצליעה צריכה לעבור? תודה שוב

02/09/2007 | 11:32 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לדני שלומות אבקש סבלנותך על האיחור בתשובה, הייתי בכנס בעניין החלפות מפרקים וחזרתי הלילה. בעקרון הצליעה עשויה להמשך מספר חדשים ובדרך כלל מפסיקה הדרגתית כאשר הכאב חולף (ואז הצליעה הקשורה לכאב חולפת) וכאשר השרירים במיוחד הצדדיים (אבדוקטורים) חוזרים לתקנם (ואז הצליעה הקשורה לחולשת השרירים חולפת). התהליך הדרגתי ועשוי להמשך מספר חדשים. לכן אל לחץ, תמשיך את השיקום ברגיעה, ואיחולי הצלחה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים