החלפת מפרק ירך, שיקום והגבלות תנועה

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

04/11/2015 | 14:39 | מאת: מיש שהו

שלום. אבי נפגע בתאונה, ושבר את צוואר הירך. הרופאים ביצעו הלחפת מפרק. (עוד לא היה יעוץ שלאחר הטיפול). בחיפוש באינטרנט מצאתי שכתוב שאחרי ביצוע ניתוח כזה,יש הגבלות תנועה: אסור להצמיד רגליים, יש לישון עם כרית בין הרגליים, אסור להצליב רגליים, אסור לכופף את הרגל כך שנוצרת זווית שפחותה מ 70 מעלות, אסור לסובב את הרגל, וכדומה. רציתי להבין אם הגבלות התנועה הן רק לתקופת השיקום, או שהגבלות אלו הן הגבלות תמידיות, לצמיתות. תודה

05/11/2015 | 07:14 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה בתקופה הסמוכה לניתוח ישנה סכנת פריקה. אמצעים אלו כפי שאתה מתאר נועדו למנוע את התנוחות העשויות להעמיד את המפרק בסכנת פריקה. במהלך השבועות לאחר הניתוח נוצרת צלקת פנימית ששומרת להמשך את המפרק מפריקה ולכן בהמשך, בדרך כלל לאחר ששה שבועות (כפוף להנחיית הרופא המנתח) רובנו מפסיקים את ההגבלות. בברכה דר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים