החלפת מפרק ברך ימין בשיטה רובוטית

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

03/06/2020 | 12:22 | מאת: סיגל

שלום רב, אימי סובלת מזה זמן רב מכאבים בברך ימין. לאחר בדיקות, צילומים וניסוי בטיפולים לא פולשניים כגון פיזיוטרפיה, הוחלט כי אין מנוס מהחלפת ברך מלאה. בדיקה מול מספר רופאים בכירים בתחום, העלתה כי ניתן לבצע את הניתוח בשיטה רובוטית וניתן גם בשיטה הרגילה ובכל מקרה ההצלחות של הניתוח גבוהות בשתי השיטות. אשמח לדעת, איזו שיטה עדיפה? האם יש הבדלים מהותיים בין שתי השיטות? תודה רבה מראש

שלום סיגל ותודה על השאלה החשובה. הרובוטיקה בהחלפות מפרקים אינה שיטה חדשה היא נמצאת שנים רבות בתחום. עד כה השיטה לא הראתה שביעות רצון יותר גבוהה אצל המנותחים ברובוט יחסית למנותחים בשיטה רגילה. יש קצת יותר דיוק בהנחת המשתלים אך ללא השפעה על מידת השביעות רצון או מידת הניתוחים החוזרים. ההמלצה שלי שתבחר מנתח מנוסה ותלך איתו בשיטה שהוא מעדיף. בהצלחה דר' גרייב

מנהל פורום החלפות מפרקים