שאלה לגבי דחיית ניתוח מפרק ירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

19/08/2018 | 00:45 | מאת: אילן

בת 54.בילדות (גיל שנה)עברתי ניתוח DDH בשני מפרקי הירך.לא הרגשתי כאבים אף פעם .אך לפני כשמונה שנים החלו כאבים במפרק הימני .הומלץ לי על החלפת מפרק.אני דוחה זאת . האם ככל שדוחים החלפת מפרק הניתוח מסובך יותר?תודה על התשובה

שלום אילן. ברוב המקרים הניתוח אינו משתנה מבחינת קושי אם ממתינים עם הניתוח מספר שנים. אך כל מקרה לגופו ותלוי בצילום המפרק. בדרך כלל המקרים של DDH הינם יותר בעייתיים מאשר מקרה שחיקה רגיל. בנוסף מבחינתך כדאי לשאול את עצמך האם אתה נהנה מתפקודך או שאתה מוגבל בתפקוד בשל השחיקה והכאבים. אם אכן אתה מוגבל ביכולת ההליכה והתפקוד היומי כדאי מאוד לשקול ניתוח לשיפור איכות החיים. בברכה, ד"ר גרייב נביל

מנהל פורום החלפות מפרקים