arthritis

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

06/08/2012 | 02:50 | מאת: a.b.

שלום וברכה, אני בת 25 , אמא לשני זאטוטים מתוקים ומורה לכיתה א'. ב3 שנים האחרונות, מאז ההיריון הראשון שלי התחלתי לסבול מכאבי גב וצאור. לכתחילה לא יחסתי להם חשיבות והאשמתי את ההיריון, אחרי לידה, הנקה וכו'. לאחרונה כשהכאבים נהפכו בלתי נסבלים פניתי לאורתופד שאחרי בדיקות מקיפות, שלח אותי לבדיקות דם,וMRI שעשיתי בשבוע שעבר. הרופא התקשר אלי עם תוצאות לא כ"כ נחמדות בלשון המעטה: 1. Small Disc petrosion in lower back 2. Arthritic changes in neck and back 3. High Inflamation and Arthritic factor in blood Diangnosis: Arthritis, Scoliosis and Hypermobility איני גרה בארץ ורציתי לדעת את חוות דעתך וכמו כן לשאול: 1. ממה אתה חושב נגרמו בעיות אלו? 2. מה אופן הטיפול הבטוח ביותר כדי להבטיח לי חיים של אישה צעירה בגילי? אשמח מאד לשמוע ממך בקרוב, בהכרת טובה רבה, ע.ב. --

14/08/2012 | 12:43 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה קודם כל תודה על האמון שנתת בפורום לעניין זה. התמונה הכללית שנתת אם כי מתוך כוונה מאד טובה הנה חלקית. על פניו נראה שיש מקום לברור ראומטולוגי לראות אם יש תהליך של דלקת מפרקים שגרונית מסוג שהוא שמביא לסימפטומים אותם את מתארת. מעבר לכך: ברפואה ישנם תמיד ממצאים חסרי משמעות וממצאים בעלי משמעות. הדבר העיקרי העוזר לו להבין מה מהממצאים משמעותי וצריך להתיחס אליו הנו תהליך של הכרת המטופל ובדיקתו. לא אחת ישנה רשימה שלמה של הערות מתוך אמצעי הדמיה זה או אחר שבעצם לא רק שהנם חסרי משמעות, הם אפילו מסיחים את הדעת מהדברים הרלוונטים. נשמח לראותך בעת ביקורך בארץ בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים