שיעול ממושך

דיון מתוך פורום  סוכרת

09/12/2000 | 00:23 | מאת: אסטרליס

בעלי חולה סוכרת ולחץ דם גבוה . הוא מטופל בתרופות הללו: לחץ דם: 1. לופרסור ארוס - 1 ביום 2. נורבסק - 1 ביום 3. פוסיד - חצי ביום סוכרת: 1. גלוקופג - 3 ביום 2. גלובן - 4 ביום 3. ליפנור נגד שומנים בדם - 1 ביום הוא משתעל במשך 5 חודשים. עבר צילום ריאות ובדיקה לשחפת ולא נתגלו שום ממצאים. האם יכול להיות שאחת התרופות גורמת לו לתגובה אלרגית. אודה על תשובתכם המהירה.

12/12/2000 | 09:50 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, כל תרופה יכולה בעקרון לגרום לתגובה באנשים הרגישים לה. התרופות לסוכרת שהזכרת ולשומני הדם אינן גורמות בדרך כלל לתגובת שעול. בין התרופות ללחץ דם הנמצאות בשוק ישנה קבוצה (מעכבי ACE) הגורמת לשיעול, אולם בעלך אינו מטופל בתכשירים מקבוצה זו. הטפול הנוכחי שלו הוא על ידי תכשיר מקבוצת חוסמי ביתא (לופרסור) ותכשיר מקבוצת חוסמי תעלות הסידן (נורבסק). הלוםפרסור, כמו שאר תכשירי קבוצת חוסמי הביתא, עלול לגרום לתופעות של החרפת מצבי אסטמה ידועה או קלה קיימת. ממליץ לשקול בצוע תפקודי ריאות אצל בעלך לשלול נטיה לאסטמה (ללאלופרסור ולאחר מתן לופרסור) , ובהתאם להחליט אם הלופרסור טוב עבורו או לא., השעול קרוב לודאי, אינו קשור בסוכרת או סיבוכיה. בברכה, ד,ר קנטר

מנהל פורום סוכרת