מבולבל מערכי סוכר סותרים

דיון מתוך פורום  סוכרת

28/07/2016 | 10:16 | מאת: שחר

שלום לד"ר קנטר, אני בן 49 מבנה גוף מוצק , גובה 169 משקל 90 (לאחר דיאטה של 5 קג במהלך החודש האחרון) . עשיתי בדיקת דם וערכי הסוכר בצום היו 137 ו- A1C 5.9 (אצל הרופא חצי שעה קודם לבדיקה 125) בבדיקת דם מלפני (חצי שנה סוכר 107 ,A1C 5.7 ) רכשתי מכשיר למדידת סוכר בדם במקביל הורדתי שתיית משקאות ממותקים ועברתי לאכילת לחם שיפון קל ונמנע ממזונות מקמחים לבנים. בעקבות זאת הורדתי 5 קג' יש לציין כי אני עושה ספורט כשעה 3 פעמים בשבוע (אימוני כוח משולבי פילאטיס מכשירים ומעט אירובי) . תוצאות מדידות הסוכר שעשיתי בחודש האחרון: בבקרים 90-100 , שעתיים לאחר אוכל 90-95 , בבדיקות אקראיות שעשיתי בין לבין הטווח היה 75-95 אני די מבולבל כי לכאורה מהבדיקות שאני עושה כחודש עושה רושם שהכל בטווח הנורמה ? אודה לתשובתך , שחר

31/07/2016 | 14:53 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך לפי המידע שמסרת היה לך מצב של קדם סוכרת שחלף לאחר שירדת במשקל ושיפרת את אורח חייך. כרגע לפי התוצאות חזרת קרוב לוודאי לתחום הנורמה. מומלץ לך להמשיך בכלכלה ללא סוכרים זמינים, לשמור על פעילות גופנית ולחזור על הבדיקות של סוכר בצום+ שעתיים אחר האוכל והמוגלובין A1C בעוד 3 חודשים.

מנהל פורום סוכרת