ברזל וחומצה פולית

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

22/09/2013 | 14:13 | מאת: שרון

שלום רב, לפני כחודש התחלתי ליטול כדורי ברזל (gentel iron של סולגאר 25 מ"ג) - אני לוקחת כל יום (ביחד) 2 כדורים , ובנוסף כדור אחד של חומצה פולית (פולי 5) . מאחר והרגשתי עייפות מעבר לרגיל ומאחר שאני אנמית. בשבועיים האחרונים עליתי באופן פתאומי ב 2.5 קילו. האם ייתכן שכתוצאה מלקיחת כדורים אלו עליתי במשקל?? אודה לתשובתך בתודה מראש

24/09/2013 | 13:52 | מאת: ד"ר אולגה רז

עליה במשקל היא כניראה לא מנטילת תוספים. אני חייבת לציין שלקיחת תוספי תזונה, במיוחד כמו ברזל וחומצה פולית, חייבת להיעשות רק לאחר שעושים בדיקות ורואים את רמתם בדם ולא רק בגלל שאת מרגישה עייפה. עייפות יכולה לנבוע מהרבה סיבות ומה שאת עושה זה מנסה לפתור את הבעיה מבלי לבדוק את סיבת העייפות. אולי יש לך בעייה בבלוטת התריס ואז יש עייפות וגם עלייה במשקל, אולי יש בעייה עם נוזלים בגוף ועוד הרבה סיבות לעייפות, אז כדאי לעשות בדיקה כללית

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה