גיל, ספורט וחילוף חומרים

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

20/04/2013 | 13:30 | מאת: צילה

שלום רב.. כעיקרון אין לי נטייה להשמנה. כל חיי הייתי רזה ובצבא עליתי מעט מאוד. כיום אני בת 35, גובה 160, משקל 47, אחרי 2 לידות. מה שכן- אני ספורטאית אובססיבית (ריצה של 7-8 ק"מ בכל יום, ועד לפני 4 שנים גם יותר.. וגם משקולות) ועד לפני ההריון השני הייתי סופרת קלוריות בדקדקנות מרובה ומקפידה לא לאכול דברים עם % שומן גבוה. ת מתעייפת וכבר אין לי כ"כ זמןפנוי לאימונים יומיומיים בעצימות שהייתה. גם ישלי צורך לאכול יותר. אשמח לדעת כמה דברים:1. איך אני יכולה לדעת מה קצבחילוף החומרים הטבעי שלי (ללאהכושר) וכמה קלוריות עלי לצרוך בהתאמה לכך וכמו כן, האם זה שהייתי רצהכ50 ק"מ בשבוע יגרום לגוף שלי לזעזוע במידה ואעבור להליכות של כ-25-30 ק"מ בשבוע? (מבחינת עלייה במישקל..) אדגיש כי במשפחה יש נטייה לעלייה במשקל, אצל אמא שלי אחותי ואחי ומתוך כך נובע החשש... תודה רבה!!!!

22/04/2013 | 16:01 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך צילה, אכן שמירה כה קפדנית לאורך שנים מעייפת, ועלינו להתאים לאורח החיים שלנו את סגנון האכילה והפעילות שאנו יכולים לבצע. על רקע ההשמנה המשפחתית שלך, דאגתך בהחלט מוצדקת. שאלותייך מובנות בהחלט אך יש לזכור כי משקל אינו מדע מדויק ולא הכל ניתן לדעת מראש. פעמים רבות אנו מקבלים תשובות רק לאחר ניסוי וטעייה. כך למשל לא נוכל לדעת כיצד ישפיע עלייך המעבר מריצה להליכה.אין ספק שהליכה מבורכת ומסייעת רבות לירידה במשקל. לא נוכל מראש לצפות האם תהיה השפעה משקלית ואיזו. לשאלתך על קצב חילוף החומרים, ניתן בהחלט למדוד ולדעת. בדיקה זו נערכת במקומו תשונים בארץ. בין היתר במכון וינגייט. אוכל להציע לך לבצע בדיקה זו גם אצלנו בחברת דיאטהקלאב. בתום הבדיקה מקבלים הנחיות מדוייקות כמה קלוריות יש לאכול כדי לרדת במשקל עם פעילות גופנית שאת עושה.לקבלת פרטים את מוזמנת לפנות אליי ל-1-800-601601.בהצלחה!

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה