לא מצליח להתמיד

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

05/12/2012 | 04:34 | מאת: שוני

שלום רב אני בריא בדרך כלל בן 41 גובהי 183 מבנה גוף גדול שוקל 88 קילו בעבר הייתי ללא מודעות הייתי אוכל הכול 125 קילו הייתי לפני מספר שנים וירדתי ל 84 .אני בליווי של דיאטנית מהקופת חולים והיעד שלי הוא 84 אני מגיע ל 84 ואז מתחיל לאכול מתוק ללא שליטה חצי חבילת שוקולד חלבה גלידה . ואז אני תופש את עצמי אחרי שהגעתי ל88 ושומר שבוע ואז עוד פעם הלוף של המתוק מגיע שוב ל 88 אני אוכל תפריט מאוזן וטוב אני לא נשאר רעב התפריט כולל את כול אבות המזון ומגיע לי גם חצי כוס גלידה דיאט ביום אבל למרות זאת אני נלחם בין84 ל88 הארבע קילו האלו משחקים אצלי כול כמה ימים יורד אותם ואחרי שבוע עולה אני לא יודע מה לעשות אני שומר שבוע ואז יש לי חסך וזולל מתוק ועולה בחזרה אני לא יודע איך להפסיק את הלוף הזה ולהישאר על 84 .אני אוכל בבוקר שיבולת שועל 3 כפות סובין חיטה ושיבולת שועל עוד שני כפות שלוש ארבע צימוקים שלושה אגוזי מלך וחלב דל שומן בעשר אני אוכל שני פריכיות בלי כלום בצהריים מבושל או שש כפות אורז עם פרגית בגריל או מרק ירקות עם עדשים כתומות או עוף בתנור בלי עור עם תפוח אדמה אדום בארבע אני אוכל פרי בדרך כלל תפוח עץ ועוד ארבע פריכיות בלי כלום וערב כמו הבוקר וחצי כוס גלידה 2 אחוז שומן וזהו אני מתאמן משקולות חיטוב ארבע פעמים בשבוע שוחה ועושה הליכה משולבת עם אופניים כל יום בטן . אני לא נראה שמן ומחמיאים לי על ההופעה אבל שוב היעד שלי הוא 84 ואני נכשל בזה כמו שתיארתי מקודם . האם יש לך עצה או טיפ בשבילי איך לא להגיע לחסך הזה ולעלות את הארבע קילו ולרדת אותם . זה ממש ככה אני מנהל יומן אכילה ואני רואה שאני עולה ויורד הכול סביב ארבע קילו מה לעשות זה מתסכל אותי וגורם לי ייסורי מצפון אחרי שאני זולל מתוק .

06/12/2012 | 11:30 | מאת: גלית אלדרוטי

שלום לך שוני, אתה מתאר אורח חיים נפלא. תזונה בריאה ומאוזנת, פעילות גופנית מגוונת ובריאה, נראה מצוין ואף מקבל מחמאות. אבל, יש רק בעיה אחת. משקל היעד שלך שעדיין קשה לך להגיע ולשמור עליו לאורך זמן.ייתכן שהוא באמת אינו המשקל הריאלי עבורך באורח החיים שאתה מקיים ויכול להתמיד בו כדרך חיים.אולי הוא אפשרי בטווח בין 84 ל-88 ק"ג בשקט ושלווה ללא ייסורי מצפון.אנא חשוב על כך ונסה לקבלזאת ברוח טובה. הגוף בעדך ואינו נגדך. כשלגוף לא טוב במשקל נמוך מידי זה אומר שחסר לו שם משהו. עצה נוספת לי אליך והיא:לשלב באופן קבוע פעם בשבוע מנה מתוקה שאתה אוהב. אצלנו קוראים לה "מנה מותרת" והמשתתפים שלנו יורדים עימה במשקל גם 40 ו-50 ק"ג.אוכלים אותה בנוסף לתפריט היומי, פעם 1 בשבוע, כל אחד בוחר מה אוכל, מתי, איפה ועם מי, בתכנון מראש ולא כנפילה.נסה זאת ותראה שאתה מסופק ומצליח לשמור על משקלך.בהצלחה רבה!

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה