מאיזה משקל מאשרים ניתוח קיצור קיבה

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

12/10/2019 | 22:27 | מאת: ת

שלום, עשיתי ניתוח פילונידל בינואר והפצע לא נסגר לי.. אחרי החג יש לי ניתוח לסגירה שלו... ב 9 החודשים האלו עליתי 20 קילו במשקל.. אני רק שוכבת על הבטן כל היום.. ובאמת לא אוכלת הרבה.. ואני עוד שניה מגיעה ל 100.. רציתי לשאול אם התנאי לניתוח קיצור קיבה זה 100 קילו, נכון? לא מצליחה להוריד גרם בתקופה הזו ואני רק עולה ועולה ואני כבר מגעילה את עצמי..אני אפילו מתביישת לחזור לעבודה אחרי שאבריא מהפצע הזה מרוב שבאמת השמנתי.. אשמח לעזרה.. תודה

הי, ראשית החלמה מהירה ובהצלחה בניתוח. הקריטריונים לניתוח בריאטרי אינם כוללים משקל בלבד אלא יחס בין משקל לגובה יחס זה קרוי -bmi .נקבע ע"פ משקל/גובה בריבוע. הקרטריון לניתוח הוא bmi 40 ומעלה. או 35 אבל עם עוד מחלות נילוות..( כגון סכרת, ילד, היפרכולסטרולמיה ועוד ). בברכה סיגל

13/10/2019 | 03:14 | מאת: מ

אצלי זה 35.3 אבל אין לי מחלות רקע.. עוד 13 ק"ג כדי להגיע ל BMI 40.. האם יש חריגים לתהליך הזה? אפילו פרטי.. איפה מתחילים את כל התהליך הזה? אצל רופא משפחה? יש כדורים של הרזיה? משהו אחר שיעזור? תודה רבה

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה