חבלה בקרקפת מקרין לגב כאבים

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

22/07/2019 | 09:21 | מאת: תמר

יש לי חבלה בקרקפת וכאבים חזקים מקרינים לגב לוחצים על הראש עשיתי mriעמוד שדרה צווארי בפענוח נראה יישור הלורורוזיס הפיזיולוגי בצוואר סקולויוזיס קמור לשמאל במעבר על שם צווארי גבי. אין עדות לתמת או תזוזה חוט השדרה בעובי מבנה ואותות תקינים ללא האדרה חריגה c2-3 בלט דיסק אחורי מינילי c3-4בלט דיסק אחורי קל c4-5 בלט דיסק אחורי קל c5-6 בלט דיסק אחורי קל עם זיזים הבולטים מעט יותר ברצס הספנילי השמאלי c6-7 ללא בלט דיסק אני מרגישה כאביםחזקים בגב מקרינים לראש ולוחצים האם נורוכירוג מטפל בזה? אם כדורים לא עוזרים

22/07/2019 | 09:32 | מאת: עודד גבע

שלום רב, אינני יודע אם זה בתחום התמחותו של נוירוכירורג, כי הצד העצבי תקין. נראה לי יותר לכיוון של אורתופד עמוד שדרה. בהצלחה.

23/07/2019 | 15:13 | מאת: תמר

האם שההדמיה של עמוד שדרה צווארי לא תקין יכול לעשות פרכוס ?

23/07/2019 | 15:19 | מאת: עודד גבע

לאיזה פרכוס את מתכוונת? היכן בגוף?

23/07/2019 | 16:00 | מאת: תמר

פרכוס אפליפטי האם זה יכול להיות מהדמייה לא תקינה של עמוד שדרה צווארי וכאבים בקרקפת?

23/07/2019 | 17:16 | מאת: עודד גבע

זה אינו בתחום התמחותי. פני לנוירולוג.

31/07/2019 | 13:48 | מאת: תמר

לפי הפענוח שרשמתי בבדיקת הדמייה mri בשאלה הקודמת איפה נמצאת פירצות הדיסק ?

31/07/2019 | 16:35 | מאת: עודד גבע

התייחסי למה שכתוב בלט כאל פריצה, למרות שיש הבדל קל ביניהם. בכל מקרה המצב אינו קשה ואינו צריך להדאיג אותך.

31/07/2019 | 17:27 | מאת: תמר

תודה על התשובה יש לי רקע נורוכירוגי בעבר כריתת גידול שפיר במוח ובנוסף יש לי הפרעת תנועה.... ולכן המנתח המליץ לי לפני שאני ניגשת לפיזותרפיה או זריקות שנורוכירוג יראה את ההדמייה כי הם טועים בפענוח -נורוכירוג שמבין בניתוחי עמוד שדרה

31/07/2019 | 17:54 | מאת: עודד גבע

בהצלחה!

31/07/2019 | 21:03 | מאת: תמר

הרבה הרבה תודה אגב לפי מה שרשמתי בהתחלה של ההתכתבות שלנו באיזה מקום בעמוד שדרה צווארי נמצא הבלט? גב עליון ? גב תחתון?

18/08/2019 | 04:49 | מאת: עודד גבע

חוליות C הן צוואריות וL הן גב תחתןן.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש