שאלה לגבי השפעה על רמת ברזל

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

31/08/2016 | 09:24 | מאת: דני

שלום ד"ר גלעד, האם יש קשר בין פסוריאזיס לבין ירידה ברמת הברזל ? אני עם פסוריאזיס מפושט ברחבי הגוף. ניסיתי בעבר MTX וניאוטיגסון אך הפסקתי עקב תופעות לוואי. מטפל בשנים האחרונות רק במשחות באזורים גלויים לעין בבדיקות דם לאחרונה רמת הברזל היו נמוכות : fe iron 38 , ferritin 76. חשבתי אולי שעקב תזונה כמעט צמחונית. הגברתי צריכת בשר אדום ל-4 פעמים בשבוע למשך חודש אך לא נצפה שינוי בבדיקות דם חוזרות. גם רמות ה- CRP אצלי גבוהות 4.4 . קראתי שגם עשוי להיות עקב פסוריאזיס רופא המשפחה הפנה אותי לגסטרולוג ולבדיקת דם סמוי בצואה. אני חושש שעקב עור רגיש שם שלפעמים נשרט וקצת מדמם (גם מטפל במשחות ע"פ הצורך), הבדיקה לא תהיה אמינה אשמח לחוות דעתך תודה !

15/09/2016 | 13:25 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

במחלות כרוניות בכלל יש נטיה לברזל נמוך ובפסוריאזיס פעילה יש איבוד ברזל גם בעור אם כי זניח. חשוב לבדוק דם סמוי בצואה ואם חיובי לברר מה קורה בדרכי העיכול. קרוב לוודאי שהגורם אצלך הוא הדיאטה וזה לוקח זמן לשקם מאגרי ברזל רק מארילת בשר. מחלה פעילה בהחלט יכולה להעלות CRP

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה