פסוריאזיס ודלקות פרקים

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

08/08/2016 | 12:35 | מאת: ברכה

שלום רב, מזה שנים שאני סובלת מפסוראזיס. עד כה עשיתי טיפולי פוטותראפיה בלבד (לאים המלח וכו') ומשחות שונות (דיוובט וכו'). ההתפרצות האחרונה שלי הייתה קשה מעט יותר. יחד איתה התחילו לי כאבים במפרקים, בעיקר במפרקי הידיים. רציתי לדעת האם ייתכן שפתאום החלה דלקת פרקים הקשורה כמובן לפסוראזיס? כאמור, שנים רבות שאני סובלת מהבעיה אך ללא כל כאבים נלווים. תודה מראש. ברכה

12/08/2016 | 12:16 | מאת: טאוב יונה

כ 20% מחולי הפסוריאזיס לוקים גם בדלקת מפרקים, הדלקת יכולה לפרוץ בכל גיל , לפעמים היא גם קודמת להתפרצות הפסוריאזיס. יש לפנות לראומטולוג לקבלת חוות דעת ואימות.

16/08/2016 | 18:55 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

כיום אנו יודעים ששכיחות דלקת מפרקים פסוריאטית שכיחה מאוד (בין 30-50% בחלק מהמחקרים) והיא בחהחלט יכולה להופיע כמחלה עצמאית לפני, תוך כדי ואחרי (אין דבר כזה בד"כ) הפסוראזיס העורית. הטיפול הוא לרוב טיפול משולב ע"י רופאי עור וראומטולוגים.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה